Pisket feta med figner og hot honey – Whipped feta opskrift

Pisket feta med friske figner og hot honey

Pisket feta med friske figner og hot honey
Opskrift på whipped feta med friske figner, hot honey og timian.
Pisket feta med figner og hot honey – Whipped feta opskrift

Fetacreme eller whipped feta, som det også kaldes – med figner og hot honey.

Nogle retter er så enkle, at de næsten ikke burde kunne smage så godt – og det her er en af dem. Min piskede feta med friske figner og hot honey er en lille luksus-appetizer, der passer perfekt til tapas, som forret eller bare som en hurtig snack med et glas kølig hvidvin.

Basen er den cremede, piskede feta, hvor feta blendes med græsk yoghurt, lidt citron og et strejf honning. Den smøres ud på et fad eller en tallerken, som så toppes med friske figner skåret i både, sprøde ristede hasselnødder, frisk timian – og den lækre hot honey.

Hot honey er simpelthen honning, der varmes op med chiliflager og justeres med en smule æblecidereddike – det giver en perfekt balance af sødt, stærkt og syrligt, der spiller fantastisk sammen med både den salte feta og de søde figner.

Hvad er whipped feta?

I udlandet er “whipped feta” allerede en kæmpe trend, og det er præcis det, jeg laver her. Når fetaen blendes eller piskes sammen med græsk yoghurt, bliver den til en cremet, luftig og silkeblød creme, der smager både frisk og intens på samme tid.
Det er den perfekte base til toppings som figner og honning – men du kan også variere den i det uendelige med forskellige grøntsager, frugter, krydderurter eller andre toppings.

Det er super nemt at lave, og resultatet er en ret, der både ser smuk ud og smager helt forrygende. Server den som en lille frokostret med brød ved siden af, som en del af tapasbordet eller som snack, når gæsterne skal forkæles.

Pisket feta med figner og hot honey – Whipped feta opskrift

Pisket feta med friske figner og hot honey

Opskrift på whipped feta med friske figner, hot honey og timian.
Bedøm opskriften – Jeg håber den smagte dejligt?

Klik & bedøm på stjernerne nedenfor

Ingen bedømmelser
Print Pin Bedøm opskriften 🙂
Ret: Appetizer, Forret, Frokost, Snack
Køkken: Dansk
Nøgleord: Feta dip, Fetacreme, Pisket feta
Samlet tid: 15 minutter
Ændre antal4 personer
Gourministeriets kogebøger – Spar op til 125 kr.Hurtig levering og gratis signering hvis du ønsker det 🙂 Bestil her

Video af opskriften

Ingredienser

Fetacreme

  • 150 g feta
  • 200 g græsk yoghurt – gerne 10%
  • 1/2 citron, saften heraf
  • 2 tsk flydende honning

Hot honey

  • 100 g flydende honning
  • 1 spsk chiliflager
  • 1/2 spsk æblecider- eller hvidvinseddike

Derudover

Sådan gør du

  • Hæld honningen i en lille gryde sammen med chiliflagerne og varm det op ved svag-middel varme til det lige bobler en smule.
  • Fjern den fra blusset og rør æblecidereddiken i. Sæt den til side.
  • Hæld feta, yoghurt, citronsaft og honning i en minihakker og blend til du har en blød og luftig fetacreme uden klumper.
    Smag evt. til med salt.
  • Fordel fetaen på en tallerken og top med friske figner, hakkede hasselnødder, hothoney og blade af frisk timian.

Næringsindhold (pr. servering)

Næringsindholdet er autogenereret og vejledende. Det er angivet per servering. Der tages forbehold for fejl og variationer.

Energi (KJ/kcal) : 323 kcal
Protein (g) : 13g
Fedt (g) : 13g
Kulhydrat (g) : 44 g
Mættede fedtsyrer : 6 g
Sukkerarter : 37 g
Salt : 481 mg

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bedøm opskriften - jeg håber den smagte godt :)