Go Back
Email Link
Udskriv
Opskriftsbillede
Ernæringsetiket
–
+
portioner
Smaller
Normal
Larger
Print
Pisket feta med friske figner og hot honey
Opskrift på whipped feta med friske figner, hot honey og timian.
Ret
Appetizer, Forret, Frokost, Snack
Køkken
Dansk
Nøgleord
Feta dip, Fetacreme, Pisket feta
Samlet tid
15
minutter
minutter
Servings
4
personer
Calories
323
kcal
Ingredienser
Fetacreme
150
g
feta
200
g
græsk yoghurt - gerne 10%
1/2
citron, saften heraf
2
tsk
flydende honning
Hot honey
100
g
flydende honning
1
spsk
chiliflager
1/2
spsk
æblecider- eller hvidvinseddike
Derudover
6
friske figner, skåret i både
30
g
hasselnødder, grofthakket - gerne ristet (klik her)
Frisk timian
Brødskiver, knækbrød eller lignende
Sådan gør du
Hæld honningen i en lille gryde sammen med chiliflagerne og varm det op ved svag-middel varme til det lige bobler en smule.
Fjern den fra blusset og rør æblecidereddiken i. Sæt den til side.
Hæld feta, yoghurt, citronsaft og honning i en minihakker og blend til du har en blød og luftig fetacreme uden klumper.
Smag evt. til med salt.
Fordel fetaen på en tallerken og top med friske figner, hakkede hasselnødder, hothoney og blade af frisk timian.
Video
Nutrition
Kalorier:
323
kcal
|
Kulhydrater:
44
g
|
Protein:
13
g
|
Fedt:
13
g
|
Mættet fedt:
6
g
|
Flerumættet fedt:
1
g
|
Enkeltumættet fedt:
4
g
|
Transfedt:
0.003
g
|
Kolesterol:
36
mg
|
Natrium:
481
mg
|
Kalium:
371
mg
|
Fiber:
4
g
|
Sukker:
37
g
|
A-vitamin:
861
IU
|
C-vitamin:
3
mg
|
Kalcium:
281
mg
|
Jern:
1
mg