Tiramisu cheesecake i glas – Nem dessert klar på 20 minutter

Tiramisu cheesecake i glas

Tiramisu cheesecake i glas
Opskrift på lækre portionsanrettede tiramisu cheesecake i glas.
Tiramisu cheesecake i glas – Nem dessert klar på 20 minutter

Tiramisu cheesecake i glas – cremet, nem og klar på 20 minutter.

Her får du en helt fantastisk dessert, der kombinerer to klassikere i én: Tiramisu og cheesecake – serveret portionsanrettet i glas, så den både er nem at lave og smuk at servere.

Bunden er lavet af knuste bastognekiks vendt med smør, og ovenpå får du en silkeblød og cremet mascarponecreme med fløde, flødeost, flormelis og et strejf vaniljesukker. Midt i desserten gemmer sig bløde ladyfingers, der er dyppet i stærk espresso – præcis som i en klassisk tiramisu.

Du kan sagtens tilsætte en smule mandellikør, cointreau eller anden kaffelikør i espressoen, hvis du foretrækker det.

Den er både nem og hurtig at lave, og du kan med fordel forberede den i god tid og opbevare den på køl. Drys med kakao lige før servering – det giver det helt rigtige finish, men gør du det for tidligt, vil det smelte lidt på toppen.

Klar på 20 minutter og nem at forberede

En af de bedste ting ved denne tiramisu cheesecake i glas er, hvor hurtig den er at lave. Du skal ikke bage noget, og den tager ca. 20 minutter fra start til slut – det gør den oplagt til både gæstemiddag, weekendforkælelse og som en nem dessert når du vil imponere uden stress.
Du kan lave den tidligere på dagen og opbevare den i køleskabet indtil servering. Faktisk har den bare godt af at trække lidt, så smagene rigtig kan nå at sætte sig. Og fordi den er portionsanrettet, slipper du også for at skære og bøvle ved bordet – det hele er klar til at blive sat direkte foran gæsterne.

Tiramisu cheesecake i glas – Nem dessert klar på 20 minutter

Tiramisu cheesecake i glas

Opskrift på lækre portionsanrettede tiramisu cheesecake i glas.
Bedøm opskriften – Jeg håber den smagte dejligt?

Klik & bedøm på stjernerne nedenfor

5 fra 1 stemme
Print Pin Bedøm opskriften 🙂
Ret: Dessert, Kage
Køkken: Italiensk
Nøgleord: Cheesecake i glas, cheesecake uden husblas, Dessert med kaffe, Nem dessert
Samlet tid: 20 minutter
Ændre antal8 personer

Video af opskriften

Ingredienser

Kiksebund

  • 160 g bastognekiks
  • 50 g smør

Ostecreme

  • 250 g mascarpone
  • 100 g flødeost
  • 4 dl piskefløde
  • 65 g flormelis
  • 2 tsk vaniljesukker

Derudover

  • 16 ladyfingers
  • 3 dl kold espresso
  • Kakaopulver

Sådan gør du

Kiksebund

  • Smelt smørret i en gryde og sæt det til side.
  • Blend kiksede til en fin kiksemel, rør det sammen med smørret og fordel det i 8 serverings glas. Mas dem en smule sammen i bunden.
    Der skal kunne være to lag med ladyfingers og 3 lag creme – så de skal have en vis højde.

Ostecreme

  • Hæld mascarpone, flødeost, piskefløde, flormelis og vaniljesukker i en skål, og pisk til en blød og let creme. Pas på ikke at piske den for meget.
  • Hæld ostecremen på en sprøjtepose.

Tiramisu cheesecake i glas

  • Dyp alle ladyfingers i espressoen og læg dem til side på et skærebræt.
  • Fordel nu en smule ostecreme på kiksebunde, knæk en ladyfinger og læg 2 halve i hvert glas. Mas dem evt. lidt ned i cremen.
  • Fortsæt med næste lag creme, endnu et lag ladyfingers og slut til sidst af med ostecreme på toppen.
  • Glat toppen ud med bagsiden af en varm ske, og drys med kakaopulver på toppen.
5 from 1 vote (1 rating without comment)

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bedøm opskriften - jeg håber den smagte godt :)