Opskrift på lækre portionsanrettede tiramisu cheesecake i glas.
Ret Dessert, Kage
Køkken Italiensk
Nøgleord Cheesecake i glas, cheesecake uden husblas, Dessert med kaffe, Nem dessert
Samlet tid 20 minutterminutter
Servings 8personer
Calories 604kcal
Ingredienser
Kiksebund
160gbastognekiks
50gsmør
Ostecreme
250gmascarpone
100gflødeost
4dlpiskefløde
65gflormelis
2tskvaniljesukker
Derudover
16ladyfingers
3dlkold espresso
Kakaopulver
Sådan gør du
Kiksebund
Smelt smørret i en gryde og sæt det til side.
Blend kiksede til en fin kiksemel, rør det sammen med smørret og fordel det i 8 serverings glas. Mas dem en smule sammen i bunden.Der skal kunne være to lag med ladyfingers og 3 lag creme - så de skal have en vis højde.
Ostecreme
Hæld mascarpone, flødeost, piskefløde, flormelis og vaniljesukker i en skål, og pisk til en blød og let creme. Pas på ikke at piske den for meget.
Hæld ostecremen på en sprøjtepose.
Tiramisu cheesecake i glas
Dyp alle ladyfingers i espressoen og læg dem til side på et skærebræt.
Fordel nu en smule ostecreme på kiksebunde, knæk en ladyfinger og læg 2 halve i hvert glas. Mas dem evt. lidt ned i cremen.
Fortsæt med næste lag creme, endnu et lag ladyfingers og slut til sidst af med ostecreme på toppen.
Glat toppen ud med bagsiden af en varm ske, og drys med kakaopulver på toppen.