
Jordbærkage i bradepande – Kæmpe sommerkage til mange.
En rigtig sommerkageklassiker!
Her får du en vaskeægte sommerkage, som både smager fantastisk og er nem at lave til mange! En kæmpe jordbærkage i bradepande er perfekt til sommerens fester, og den her version er helt klassisk. En svampet mazarinbund med masser af marcipan, et lag smeltet chokolade, en syrlig mascarponecreme og et gavmildt lag af friske jordbær på toppen – simpelt, smukt og uimodståeligt lækkert.
Perfekt til sommerens fester
Kagen er genial til både fødselsdage, studenterfester, grillfester og sommerhygge i haven. Den kan laves i god tid og er nem at transportere, hvilket gør den oplagt til store selskaber. Jordbærkagen er også perfekt på kagebordet til Skt. Hans eller som et festligt punktum til en picnic i det fri.
Nem at lave – og altid et hit
Selvom den ser overdådig ud, er jordbærkagen faktisk super nem at lave. Mazarinbunden rører du hurtigt sammen, og mascarponecremen er frisk, syrlig og uden for meget pjat. Pynt med masser af jordbær lige inden servering – så har du den lækreste kæmpe jordbærkage, klar til servering.

Kæmpe jordbærkage i bradepande – Jordbærkage til mange
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
- 540 g blødt smør
- 400 g sukker
- 600 g marcipan, revet
- 10 æg, stuetemperatur
- 200 g hvedemel
- 1 1/2 tsk bagepulver
Mascarpone creme
- 500 g mascarpone
- 1/2 l piskefløde
- 1 1/2 citron, saft og fintrevet skal
- 160 g flormelis
- 1 spsk vaniljesukker
Derudover
- 600 g jordbær, skåret i forskellige stykker
- Evt. mynte og syre
Sådan gør du
- Pisk smør, sukker og marcipan til en lys creme – det tager sagtens 5 minutters tid.Grundet den store mængde gøres det nemmest på en røremaskine. Skrab kanterne ned undervejs.
- Tilsæt æggene et ad gangen, og pisk mellem hvert æg, til det er arbejdet helt ind i cremen.
- Bland mel og bagepulver og sigt det i cremen, og vend det hurtigt sammen. Du kan også piske det i, men pisk endelig ikke for meget.
- Fordel kagecremen i en dyb bradepande beklædt med bagepapir, og bag kagen i midten af en forvarmet ovn ved 180 grader, almindelig varme, i ca. 30-35 minutter.Bradepanden er den størrelse der følger med til ovnen – ca. 42×32 cm.
- Fordel chokoladen på toppen af den varmekage og lad den smelte, og smør den derefter ud med bagsiden af en ske.Lad chokoladen sætte sig helt inde du fortsætter. Sæt evt. kagen på køl.
- Hæld alle ingredienserne til mascarponecremen i en skål, og pisk dem sammen til cremen tykner.
- Smør toppen af kagen med mascarponecreme, og fordel jordbærrene på toppen. Pynt evt. med mynte og syre.Opbevar kagen på køl til den skal servers.
