
Stegte padron pebre med pikantost-dip – nem og lækker snack med chili og cremet dip.
De her stegte padron pebre er alt det, en god snack skal være: Sprøde, lidt spicy – og helt uimodståelige, når de lige dyppes i en cremet pikantost-dip.
Jes og jeg fik dem serveret som appetizer på Restaurant Sandy’s på Falkenberg, og vi var begge enige om at dem måtte jeg hjem og lave selv – så simpelt og lækkert.
Peberne steges hurtigt på panden med en smule olie, så de får en let blistret overflade, men stadig har bid, sprødhed og friskhed. Dippen er lavet på bare 3 ingredienser – pikantost, creme fraiche og purløg, og smager seriøst af mere end den burde – en slags luksus, der er klar på ingen tid.
Det hele serveres som en appetizer, vin-snack eller en lille før-ret, hvor padron peber enten kan dyppe direkte, eller som her – stilles i dippen inden servering, så man bare lige skal nappe en og nyde.
Perfekt til gæster, sommerhygge eller som “det lille ekstra” til et glas koldt hvidvin.
Kan forberedes og opbevares på køl et par timer.

Padron peber med pikantost og chili
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
- 200 g padron peber
- 150 g pikant flødeost
- 4 spsk græsk yoghurt (eller creme fraiche)
- 3 spsk purløg, finthakket
- Friskværnet peber
- Olivenolie
- Flagesalt
- Chiliflager
Sådan gør du
- Skyl og tør dine padron peber fuldstændigt.
- Varm en pande op med en sjat olie, og steg dem ved høj varme i 1-2 minutter – svip dem rundt undervejs. De må absolut ikke blive bløde.Mit komfur står på 8 ud af 9.
- Sluk for blusset og krydr med flagesalt og chiliflager og læg dem til side på lidt køkkenrulle så de køler let af.
- Rør imens pikantost, græsk yoghurt og purløg sammen og krydr med friskkværnet peber.
- Fordel osten i bunden af 1-2 skåle med lav kant – osten skal gerne gå et par centimeter op i glasset.
- Sæt de afkølede padron peber i, drys med lidt ekstra chiliflager og server.
