
Bagt spidskål med bacon, ærter og burrata – smagfuldt og alsidigt tilbehør.
Det her er tilbehør, når det er allerbedst – bagt spidskål med smeltet hvidløgssmør, sprød bacon, søde ærter, ristede nødder og cremet burrata. En ret, der både kan stå alene eller løfte ethvert måltid.
Spidskålen skæres i kvarte og smøres med hvidløgssmør, inden den bages i ovnen til den er mør med let karamelliserede kanter. Imens steges bacon sprødt og vendes med grønne ærter, hakket persille og knasende hasselnødder.
De gyldne spidskål anrettes med burrata og toppes med den varme baconblanding samt friskrevet citronskal, der giver et frisk modspil til det fede og søde.
Retten er fyldig og smagfuld og fungerer som det perfekte tilbehør til grillmad, ovnstegt kylling eller et stykke laks. Den er også virkelig lækker serveret med en enkel pastaret – f.eks. kogt pasta vendt med lidt olivenolie, citronsaft, smør og friskkværnet peber. Enkelt og ægte velsmag.
Også god til en frokost for 2 personer.

Bagt spidskål med bacon, ærter og burrata
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
Bagt spidskål
- 1 spidskål
- 50 g smør, stuetemperatur
- 1-2 fed hvidløg, revet eller presset
- 2 spsk persille, finthakket
- Friskkværnet peber
Derudover
- 125 g bacon, skåret i tern
- 80 g ærter, optøet
- 30 g hasselnødder, grofthakket – gerne bagte eller tørristet
- 1 håndfuld persille
- 1 burrata
- Fintrevet citronskal
- Evt. mikrogrønt eller persille
Sådan gør du
- Bland ingredienserne til smørret sammen.
- Skær spidskålet i kvarte, smør skærefladerne med hvidløgssmør og krydr med friskkværnet peber.
- Bag spidskålet i en forvarmet ovn ved 220 grader, almindelig varme, i ca. 20-25 minutter.
- Steg imens baconen sprød på en pande. Er den meget mager skal du tilsætte lidt olie.
- Hæld ærterne på panden sammen med hasselnødder og persille, krydr med friskkværnet peber og rør det sammen. Sluk for blusset.
- Anret de bagte spidskål på en tallerken, åben burraten og fordel den på toppen sammen med baconfyldet.
- Riv lidt citronskal over toppen, dryp med en smule olie og drys evt. med lidt mikrogrønt eller persille inden servering.
Dine spidskålsopskrifter er lige i skabet. Simpelthen så lækkert tilbehør