Go Back
Email Link
Udskriv
Recipe Image
Nutrition Label
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Print
Bagt spidskål med bacon, ærter og burrata
Opskrift på bagt spidskål med burrata, bacon og ærter.
Ret
Salat, Tilbehør
Køkken
Dansk
Nøgleord
Bagt spidskål, Burrata, Salat med spidskål
Samlet tid
30
minutter
minutter
Servings
4
personer
Calories
285
kcal
Ingredienser
Bagt spidskål
1
spidskål
50
g
smør, stuetemperatur
1-2
fed
hvidløg, revet eller presset
2
spsk
persille, finthakket
Friskkværnet peber
Derudover
125
g
bacon, skåret i tern
80
g
ærter, optøet
30
g
hasselnødder, grofthakket
- gerne bagte eller tørristet
1
håndfuld
persille
1
burrata
Fintrevet citronskal
Evt. mikrogrønt eller persille
Sådan gør du
Bland ingredienserne til smørret sammen.
Skær spidskålet i kvarte, smør skærefladerne med hvidløgssmør og krydr med friskkværnet peber.
Bag spidskålet i en forvarmet ovn ved 220 grader, almindelig varme, i ca. 20-25 minutter.
Steg imens baconen sprød på en pande. Er den meget mager skal du tilsætte lidt olie.
Hæld ærterne på panden sammen med hasselnødder og persille, krydr med friskkværnet peber og rør det sammen. Sluk for blusset.
Anret de bagte spidskål på en tallerken, åben burraten og fordel den på toppen sammen med baconfyldet.
Riv lidt citronskal over toppen, dryp med en smule olie og drys evt. med lidt mikrogrønt eller persille inden servering.
Video
Nutrition
Calories:
285
kcal
|
Carbohydrates:
5
g
|
Protein:
6
g
|
Fat:
27
g
|
Saturated Fat:
11
g
|
Polyunsaturated Fat:
3
g
|
Monounsaturated Fat:
12
g
|
Trans Fat:
0.5
g
|
Cholesterol:
48
mg
|
Sodium:
290
mg
|
Potassium:
183
mg
|
Fiber:
2
g
|
Sugar:
1
g
|
Vitamin A:
733
IU
|
Vitamin C:
13
mg
|
Calcium:
24
mg
|
Iron:
1
mg