Bløde kærnemælksboller - Nem opskrift på boller med kærnemælk

Bløde kærnemælksboller

Bløde kærnemælksboller
Opskrift på lækre bløde og saftige kærnemælksboller.
Bløde kærnemælksboller - Nem opskrift på boller med kærnemælk

Der er altså ikke noget bedre end duften af hjemmebagte boller – og de her bløde kærnemælksboller er ingen undtagelse. De er super nemme at lave, de smager helt fantastisk, og så holder de sig friske og lækre i 3-4 dage. En perfekt basisopskrift, du kan bruge til både morgenbordet, madpakken eller som fødselsdagsboller.

Kærnemælken giver bollerne en let syrlig smag og en skøn saftighed – men vær opmærksom, når du varmer den op. Kærnemælk tåler nemlig ikke for høj varme, så varm den forsigtigt og kun til den er lun – ellers risikerer du, at den skiller og danner klumper.
Er du i tvivl kan du erstattes en 1/2 dl kærnemælk med lunken vand, røre gæren ud heri og derefter tilsætte kærnemælk osv.

Du kan forme bollerne og bage dem præcis, som du bedst kan lide dem. Vil du have dem til at vokse sammen og blive ekstra bløde i kanterne, så sæt dem tæt på bagepladen. Ønsker du i stedet klassiske, runde fødselsdagsboller med en let skorpe hele vejen rundt, så sørg for godt med mellemrum, så de kan hæve op hver for sig.

Jeg håber du vil prøve opskriften – du finder den herunder.

Bløde kærnemælksboller - Nem opskrift på boller med kærnemælk

Bløde kærnemælksboller

Opskrift på lækre bløde og saftige kærnemælksboller.
Bedøm opskriften – Jeg håber den smagte dejligt?

Klik & bedøm på stjernerne nedenfor

Ingen bedømmelser
Print Pin Bedøm opskriften 🙂
Ret: Brød, Morgenmad
Køkken: Dansk
Nøgleord: Bamseboller, Boller, Brød, Morgenmad
Samlet tid: 2 timer
Ændre antal12 stk

Video af opskriften

Ingredienser

  • 2 1/2 dl kærnemælk
  • 25 g gær
  • 2 spsk sukker
  • 1 æg
  • 500 g hvedemel
  • 1 tsk salt
  • 75 g smør, stuetemperatur
  • Sammenpisket æg til pensling

Sådan gør du

  • Lun kærnemælken forsigtigt op til den er let lillefinger varm og rør gæren ud heri – det gøres nemmest med et piskeris. Tilsæt derefter æg og sukker.
    Pas på ikke at varme kærnemælken ved for høj varme, og til for høj temperatur, så vil den klumpe.
  • Bland mel og salt og tilsæt det lidt ad gangen, og rør dejen, gerne på maskine, til alt melet er æltet ind i dejen.
  • Tilsæt smørret i mindre tern, og ælt dejen godt igennem til den samler sig og slipper kanterne.
  • Tag dejen ud af skålen, spænd den let op ved at folde bunden ind under hinanden, og form den til en stor bolle. Læg den tilbage i hæveskålen og drys evt. med en smule mel.
  • Dæk skålen til med film og et klæde, og lad dejen hæve et lunt sted i ca. 1 time.
  • Del den i 12 lige store stykker, ca. 75 g pr. stk, og tril bollerne runde. Spænd gerne dejen lidt op ved at folde dejen ind under bollen til den er fin glat på overfladen, og tril den derefter rund i håndfladerne.
  • Læg dem på en bageplade og lad dem efterhæve i ca. 30 minutter under et klæde.
    Du kan lægge dem tæt så de vokser sammen, eller med et godt mellemrum – det er op til dig.
  • Pensl bollerne med sammenpisket æg, og bag dem i en forvarmet ovn ved 225 grader, almindelig varme, i ca. 12 minutter.
    Lad bollerne køle af på en rist inden de pakkes i en lufttæt pose, og opbevar dem ved stuetemperatur, så holder de sig lækre bløde i flere dage.
Bløde kærnemælksboller - Nem opskrift på boller med kærnemælk
Bløde kærnemælksboller – Nem opskrift på boller med kærnemælk

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bedøm opskriften - jeg håber den smagte godt :)