Sødmælks franskbrød med birkes - Opskrift på franskbrød

Sødmælks franskbrød med birkes

Sødmælks franskbrød med birkes
Opskrift på det lækreste sødmælks franskbrød med birkes.
Denne opskrift giver et stort brød.
Sødmælks franskbrød med birkes - Opskrift på franskbrød

Lækkert hjemmebagt sødmælks franskbrød med birkes, super nemt at bage og kræver på ingen måde de store bage skills.
Friskbagt sødmælks franskbrød med birkes tager mig tilbage til min barndom, – dengang var det ikke hjemmebagt men fra bageren, men det her helt simple brød kan bare et eller andet. Bevares, det er da ikke det sundeste, men alt med måde og så dufter det helt fantastisk når det lige er kommet ud af ovnen.
Pigerne elsker sødmælks franskbrød, – og især den ældste har en forkærlighed for birkes.

Sødmælks franskbrød med birkes - Opskrift på franskbrød

Sødmælks franskbrød med birkes

Opskrift på det lækreste sødmælks franskbrød med birkes.
Denne opskrift giver et stort brød.
Bedøm opskriften - Jeg håber den smagte dejligt?

Klik & bedøm på stjernerne nedenfor

4.45 fra 9 stemmer
Udskriv Pin Bedøm opskriften 🙂
Samlet tid: 2 timer 30 minutter

Ingredienser

  • 3 1/2 dl

    sødmælk

  • 25 g

    gær

  • 500 g

    hvedemel

  • 1 spsk

    sukker

  • 25 g

    blødt smør

  • 1 1/2 tsk

    salt

  • Sødmælk og birkes til pynt

Sådan gør du

  • Lun mælken og rør gæren ud heri, og tilsæt derefter sukker.
  • Rør hvedemel og salt i, lidt ad gangen, og rør til alt melet er rørt ind i dejen.
  • Tilsæt smørret i mindre tern og rør til smørret er æltet godt ind i dejen, gerne på maskine, det tager ca. 8-10 minutter.
  • Stil dejen til hævning et lunt sted i ca. 30 min.
  • Tag dejen ud af skålen og træk den forsigtigt lang så den passer i en smurte brødform, og lad den her efterhæve i 45 min. Vær opmærksom på at brødet hæver godt op, så brødformen skal gerne have høje kanter så ikke du ender med et franskbrød med paddehat form.
  • Pensel med mælk og drys med birkes og bag franskbrødet i en forvarmet ovn ved 200 grader i ca. 25 minutter.
  • Brødet tages ud af formen umiddelbart efter det er taget ud af ovnen, så ikke det bliver fugtigt på siderne.

Noter

Brødet skal have en kernetemperatur på ca. 98 grader for at være gennembagt.
Sødmælks franskbrød med birkes - Opskrift på franskbrød
Sødmælks franskbrød med birkes – Opskrift på franskbrød
Sødmælks franskbrød med birkes - Opskrift på franskbrød
Sødmælks franskbrød med birkes – Opskrift på franskbrød

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bedøm opskriften - jeg håber den smagte godt :)