Hjemmebagt sødmælks franskbrød med birkes, – super nemt at bage og kræver på ingen måde de store bage skills.
Friskbagt sødmælks franskbrød tager mig tilbage til min barndom, – dengang var det dog ikke hjemmebagt men fra bageren. Men det her helt simple brød kan bare et eller andet.
Bevares, det er da ikke det sundeste, men alt med måde – og så dufter det helt fantastisk når det lige er kommet ud af ovnen.
Pigerne elsker sødmælks franskbrød, – og især den ældste har en forkærlighed for birkes.
Birkes franskbrød kan toppes med lys eller mørk birkes, det afgører du selv.
Opbevar dit friskbagte og afkølede franskbrød i en tætlukket pose ved stuetemperatur, der holder det sig bedst.
Sødmælks franskbrød med birkes
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
- 3 1/2 dl
sødmælk
- 25 g
gær
- 500 g
hvedemel
- 1 spsk
sukker
- 25 g
blødt smør
- 1 1/2 tsk
salt
-
Sødmælk og birkes til pynt
Sådan gør du
- Lun mælken og rør gæren ud heri, og tilsæt derefter sukker.
- Rør hvedemel og salt i, lidt ad gangen, og rør til alt melet er rørt ind i dejen.
- Tilsæt smørret i mindre tern og rør til smørret er æltet godt ind i dejen, gerne på maskine, det tager ca. 8-10 minutter.
- Stil dejen til hævning et lunt sted i ca. 30 min.
- Tag dejen ud af skålen og træk den forsigtigt lang så den passer i en smurte brødform, og lad den her efterhæve i 45 min. Vær opmærksom på at brødet hæver godt op, så brødformen skal gerne have høje kanter så ikke du ender med et franskbrød med paddehat form.
- Pensel med mælk og drys med birkes og bag franskbrødet i en forvarmet ovn ved 200 grader i ca. 25 minutter.
- Brødet tages ud af formen umiddelbart efter det er taget ud af ovnen, så ikke det bliver fugtigt på siderne.
Super godt franskbrød. Kan varmt anbefales.
Hej Lotte
Åhhh tak altså, det er jeg glad for du synes 🙂
Kh Dianna