Græskargryde med varme krydderier, kikærter og spinat, – nem og lækker vegetarisk gryderet fyldt med smag. Den er krydret med bl.a. masala, spidskommen og chili, – krydderier der giver en perfekt varme til retten sammen med hvidløg og ingefær.
Denne græskargryde er fyldig og fyldt med proteiner og kostfibre, – den er mættende og drøn nem at lave.
Og lad dig ikke forskrække af ingredienslisten, det er ingredienser du højst sansynligt har stående i forvejen, – og ellers er de alle nemme at få fat på i det lokale supermarked.
Græskargryde med masala
Denne her græskargryde er en rigtig efterårsret, – perfekt med sæsonens græskar og relativ billig at lave, hvis du har basiskrydderierne liggende i forvejen.
Jeg bruger hakkaido græskar til denne ret, – men du kan også bruge f.eks. butternut squash eller sød kartoffel.

Krydret græskargryde med kikærter og spinat
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
- 500 g græskar, skåret i mundrette bider
- 1 peberfrugt, skåret i mindre tern
- 2 håndfulde frisk spinat
- 1 ds kikærter, skyllet og drænet for væde
- 1 løg, grofthakket
- 3 fed hvidløg, revet eller presset
- 1/2 rød chili, finthakket – smag til
- 2 cm ingefær, fintrevet – ca 1 spsk
- 3 spsk tomatkoncentrat
- 2 spsk hvedemel
- 3 1/2 dl mælk
- 1 dl fløde
- 1 ds tomat passata eller polpa
- 15 g smør
- 1 spsk olie
- 2 tsk garam masala
- 1 tsk stødt spidskommen
- 1 tsk stødt koriander
- 1 tsk mild chilipulver
- 1 nip sukker
- Salt og peber
Tilbehør inspiration
- Kogte ris
- Pandestegte naan – opskrift klik her
- Creme fraiche
- Hakket bredbladet persille
Sådan gør du
- Varm smør og olie i en gryde og steg græskar stykkerne af i 5-8 minutter, – krydr med salt og peber.
- Tilsæt løg, hvidløg, chili, ingefær og peberfrugt og steg det med et par minutter, – drys derefter med krydderierne.
- Tilsæt tomatkoncentrat og varm det med et minuts tid, og drys derefter melet over og vend det sammen.
- Tilsæt mælken , rør det godt sammen og kog op, – og hæld derefter tomater og fløde ved.
- Lad retten simre ved middel varme i 8-10 minutter, eller til græskarret er mørt.
- Hæld kikærter og spinat i gryden, og vend det hele sammen til spinaten er faldet sammen.*Juster evt. konsistensen med en smule vand hvis du ønsker den tyndere.
- Smag til med salt og peber, og server græskargryden med kogte ris og/eller pandestegte naan, kold creme fraiche og hakket persille.
Næringsindhold (pr. servering)
Næringsindholdet er autogenereret og vejledende. Det er angivet per servering. Der tages forbehold for fejl og variationer. Kun for Premium medlemmer.




