
Lækker sprød og saftig canitas, – mexicanernes svar på pulled pork. En helt igennem vidunderlig ret der skal hygge sig flere timer i ovnen, så du imens kan nyde den fantastiske duft der breder sig i huset.
Den er spækket med smag, og er virkelig nem at lave.
Du kan tilberede den som beskrevet i opskriften herunder, – men du kan også vælge at tilberede kødet i et helt stykke, og give den 10-11 timer ved 110-120 grader.
Du kan også med fordel rubbe kødet dagen før, men det er ikke et must, derfor har jeg undladt at gøre det i min beskrivelse.
Server i bløde eller sprøde tacos, og top med en lækker pico de gallo, guacamole og kold creme fraiche.
Skal alt kødet ikke spises på en gang, kan det sagtens opbevares på køl eller fryses ned. Kødet skal blot trækkes fra hinanden først, – da det er nemmeste når de er varmt. Vent med at stege din carnitas sprød, hvis det skal køles eller fryses. Tag mængden fra der skal serveres og steg denne sprød, – og køl/frys resten sammen med noget af marinaden.

Carnitas – Tacos med mexicansk pulled pork og pico de gallo
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
- 2,4 kg nakkesteg
- 2 appelsiner
- 1 stort løg, snittet i ringe
- 4 fed hvidløg, skåret i skiver
- 2 limes
- 1/2-1 frisk rød chili, snittet – smag selv på styrken
- 1 kanelstang
- 1 spsk stødt spidskommen
- 1 spsk stødt koriander
- 1 spsk oregano
- 2 tsk mild chili
- 1/2 tsk røget paprika (kan undlades)
- frisk chili
- Salt og peber
Derudover – til servering
- Bløde tacos
- Limebåde
- Pica de gallo – Klik her
- Guacamole – Klik her
- Evt. kold creme fraiche
Sådan gør du
- Skær stegen ud i 8 store klumper. Krydr disse med salt og peber på alle sider og læg dem i et ovnfast fad.
- Bland krydderierne i en skål og hæld dem over kødet, – gnid og vend kødet godt sammen med krydderierne.
- Læg kanelstangen ved sammen med de snittede løg, hvidløg og og chili, – vend det med kødet.
- Halver appelsiner og limes og mas saften ud over kødet og ned i fadet. Læg eventuelt skrællerne med fra en appelsin og en lime, – husk da at disse skal være økologiske og skyllet grundigt.
- Dæk fadet med staniol stil det i en forvarmet ovn ved 130 grader, almindelig ovn, i 3 timer. Efter 3 timer fjernes staniolen, og kødet steges videre i 2 timer ved 130 grader.Mærk om kødet er mørt, – det skal falde helt fra hinanden hvis du trækker i det med 2 gafler, ellers skal det have lidt længere.
- Tag fadet ud af ovnen og skru nu op på 220 grader.
- Tag kødet op af fadet, læg det på en bageplade eller dyb bradepande, og træk det fra hinanden med 2 gafler. Overhæld det med et par dl af marinaden som det er tilberedt i, krydr med lidt salt og peber og vend det godt sammen.
- Når ovnen er 220 grader sættes kødet tilbage i ovnen, og det skal nu steges til det er sprødt og lækkert, ca. 30 minutter, – vend det en enkelt gang undervejs.
- Server din sprøde saftige carnitas i lunde bløde tacos, top med pico de gallo og guacamole.


Super lækker og nem opskrift – tak ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Det er jeg virkelig glad for at høre, tusind tak 🙂
Mega lækkert, det er blevet en favorit herhjemme Tak for endnu en lækker opskrift.
Hej Rikke
Åhhh hvor dejligt altså, – det gør mig så glad at høre 🙂
Kh Dianna
Vanvittig lækker og saftig opskrift.
Hej Anders
Det er jeg simpelthen så glad for at høre, – tusind tak 🙂
Dbh Dianna
Hvis man skal lave en stor portion og skal have to bradepander i ovnen, er det så muligt at lave det med varmluft?
Hej Mia
Ja sagtens 🙂
Skru en 10-15 grader ned for varmen, og byt rundt på bradepanderne en enkelt gang undervejs.
Kh Dianna
Wauw, det blev bare super lækkert!
Det var sprødt allerede da det kom ud af ovnen 2. gang, så trevlede det bare der og serverede. Det var et stort hit 🙂
Tak for en god opskrift.
Hej Per
Ej hvor fedt at høre, – tusind tak fordi du skriver det 🙂
Dbh Dianna
Kan man lave det dagen før? Og så opvarme det ved 220 grader dagen efter med marinaden?
Hej Sanne
Det kan du sagtens gøre, uden problemer 🙂
Kh Dianna
Kan man lave det dagen før, og genopvarme det ved 220 gr med marinaden?
Hej Sanne
Det kan du sagtens gøre ja 🙂
Jeg laver ofte til fryseren også, fryser med marinaden og varmer på en bageplade til det er let sprødt 🙂
Kh Dianna