
Lækre bløde panini sandwich brød, – super nemme at bage, og virkelig lækre til både kolde og grillede sandwich.
De tager ingen tid at bikse sammen, og dejen er dejlig nem at arbejde med. Jeg maser dem blot ud, – men du kan også bruge en kagerulle hvis du foretrækker det.
Prøv også min opskrift på grove panini, – begge varianter egner sig perfekt til en tur i fryseren.

Panini brød
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
- 25 g gær
- 450 g hvedemel
- 3 dl lunken vand
- 2 spsk olivenolie
- 1 spsk honning eller sukker
- 1 tsk salt
Sådan gør du
- Rør gæren ud i det lune vand og tilsæt honning og olie.
- Bland hvedemel og salt, og tilsæt det lidt ad gangen mens dejen æltes.
- Ælt dejen i 5-8 min., gerne på maskine, til den slipper kanterne. Dejen skal være let klistret.
- Saml dejen til en kugle, evt. med lidt olie på hænderne og læg den tilbage i hæveskålen.
- Lad dejen hæve tildækket med film og et klæde i ca. 45 min.
- Del dejen i 8 lige store stykker, – ca. 95 g/stk og form til aflange boller. Brug gerne lidt olie på hænderne hvis dejen klistrer, – udlad mere mel. Spænd gerne dejen op undervejs ved at samle "enderne" under bollen.
- Smør lidt olie på køkkenbordet, og mas nu, med fingrene, hver bolle ud til et aflangt panini. Det skal være lige godt 1/2 cm i tykkelsen ca., – måske en smule mere.Synes du det er nememere med en kagerulle gør du blot det.
- Læg panini brødene på 2 bageplader og lad dem efterhæve under et viskestykke i ca. 20 min.
- Bag brødene, en plade ad gangen, i ca. 12-14 min. ved 200 grader, almindelig ovn. Afbagningen skal være helt lys, så giv dem endelig ikke længere.Du kan også bage begge plader på én gang ved 180 grader i ca. 12-14 min.


De er da vildt gode! De blev virkelig ikke paene fordi de er saa klistrede, men ligegyldigt – smagen er der. Jeg bagte paa varmluft og det fungerede fint
Hej HEle
Tusind tak for din besked, – hvor dejligt du kan lide opskriften 🙂
Ja dejen er til den linde side, – synes det giver nogle meget mere saftige panini brød, – så hellere lidt til den skæve side i form 😉 Tusind tak for din besked, og rigtig dejlig dag 🙂
Kh Dianna
Super lækre brød man får ud af den her opskrift. Jeg lavede en dobbelt portion og byttede noget af hvedemelet ud med 150 g rugmel det var virkelig lækkert og det er bestemt ikke sidste gang at jeg benytter mig af denne her opskrift
Hej Carina
Hvor gør det mig bare glad at høre, – tusind tak for din feedback 🙂
Det er nemlig super lækkert med lidt groft mel i, – har også en anden opskrift på dem (grove panini), hvor jeg skifter en del hvedemel ud med grahamsmel 🙂
Kh Dianna
Super lækker panini
Konen og søn elsker dem og siger jeg godt kan lave dem igen
Og ja jeg vil sige det er rigtigt de er super klistret men det var 100% det vær
Takker for den prøver havregrynboller i Morgen
Hej Thomas
Ej hvor er det godt at høre 🙂
Og ja, – super klistret, men det sikrer tilgengæld lækre saftige paninis der ikke bliver tørre og kedelige 🙂
Tak for din flotte anmeldelse, – håber også havregrynsbollerne faldt i din smag 🙂
Kh Dianna
Hej Dianna
Dejlig opskrift. Bruger den efterhånden et par gange om ugen, til lækre paninier til både madpakker og aftensmaden.
Jeg har dog et opklarende spørgsmål til dig… Jeg er ‘opdraget’ til at ælte ved lav hastighed i røremaskine. Og jeg synes ikke rigtigt jeg kan få dejen til at slippe skålen, som jeg gerne ville.
Ælter du selv ved lav hastighed? Eller giver du den bare noget gas?
Med varmeste hilsner
Rasmus
Hej Rasmus
Hvor er det bare fantastisk at høre 🙂
Jeg ælter altid ved fuld hastighed, især når det er opskrifter på ren hvede.
Dejen kan godt tåle at “få en over nakken”, og der skal noget til at overælte en dej på ren hvede.
Derimod skal man holde mere øje når du tilsætter en fuldkornsmel.
Så jeg kører den egentlig ved lav hastighed indtil alt melet er tilsat, og så skruer jeg ellers helt op for maskinen.
Jeg har en Teddy, og den er meget kraftfuld, – og den får altid fuld skrue 😉
Når dejen begynder at slippe kanterne holder jeg ekstra øje 🙂
Prøv ved høj hastighed næste gang, det burde gøre tricket 🙂
Dbh Dianna
Kan de fryses? Min kæreste elsker dem, men kunne være dejlig nemt at bage en stor portion til fryseren.
Hej Malene
Yes, de kan sagtens fryses og tages op efter behov 🙂
Kh Dianna
Utrolig lækker opskrift. Jeg gav dem lige 25 grader ekstra de sidste 2-5 minutter, så fik jeg lidt mere “knæk” i skorpen som jeg synes er rigtig lækker.
// Nicolaj
Hej Nicolaj
Hvor gør det mig glad at høre – tusind tak for de søde ord 🙂
Og fif med bagetid er hermed givet videre – det vil jeg prøve 🙂
Kh Dianna
Bliver de gode som koldhævede?
Hejsa
Jeg synes de bliver super lækre ja 🙂
Du kan lave dem koldhævede, der skal du blot bruge 12-14 gram gær:)
Kh Dianna
Super gode og lette sandwichbrød.
Jeg sprang punkt 6 og 7 over.
Jeg brugte ikke hænderne, men to spiseskeer med lidt olie på til at forme dem på bagepladen.
De blev helt perfekte.
Tak for en god og meget nem opskrift 🙂
Hej Mette
Ihhh hvor dejligt at høre – tusind tak for feedback 🙂
Kh Dianna