Opskrift på lækre hjemmebagte panini sandwich brød.Denne portion giver 8 brød.
Ret Brød
Køkken Italiensk
Samlet tid 1 timetime30 minutterminutter
Servings 8personer
Ingredienser
25ggær
450ghvedemel
3dllunken vand
2spsk olivenolie
1spskhonning eller sukker
1tsksalt
Sådan gør du
Rør gæren ud i det lune vand og tilsæt honning og olie.
Bland hvedemel og salt, og tilsæt det lidt ad gangen mens dejen æltes.
Ælt dejen i 5-8 min., gerne på maskine, til den slipper kanterne. Dejen skal være let klistret.
Saml dejen til en kugle, evt. med lidt olie på hænderne og læg den tilbage i hæveskålen.
Lad dejen hæve tildækket med film og et klæde i ca. 45 min.
Del dejen i 8 lige store stykker, - ca. 95 g/stk og form til aflange boller. Brug gerne lidt olie på hænderne hvis dejen klistrer, - udlad mere mel. Spænd gerne dejen op undervejs ved at samle "enderne" under bollen.
Smør lidt olie på køkkenbordet, og mas nu, med fingrene, hver bolle ud til et aflangt panini. Det skal være lige godt 1/2 cm i tykkelsen ca., - måske en smule mere.Synes du det er nememere med en kagerulle gør du blot det.
Læg panini brødene på 2 bageplader og lad dem efterhæve under et viskestykke i ca. 20 min.
Bag brødene, en plade ad gangen, i ca. 12-14 min. ved 200 grader, almindelig ovn. Afbagningen skal være helt lys, så giv dem endelig ikke længere.Du kan også bage begge plader på én gang ved 180 grader i ca. 12-14 min.