Grove panini brød - Opskrift på saftige sandwich brød

Grove panini brød

Grove panini brød
Opskrift på lækre grove panini brød, - bagt med grahamsmel.
Denne opskrift giver 8 panini sandwich brød.
Grove panini brød - Opskrift på saftige sandwich brød

Lækre saftige panini brød bagt med grahamsmel, – perfekt som sandwichbrød til grillede sandwich eller bare en kold én af slagsen med dit yndlings fyld.
Dejen er blød og til den linde side, og jeg vil derfor anbefale at bruge en røremaskine. Æltes den i hænderne, vil du være nødt til at tilsætte en smule mere mel.
Da dejen er våd og lind, vil du opleve at brødene holder sig lækre friske og bløde i længere tid end normalt.
De egner sig perfekt til en tur i fryseren, og kan lunes i en sandwich maskine eller 4-5 min. ved 200 grader i ovnen. Prøv også min opskrift på lækre bløde hvede panini.

Grove panini brød - Opskrift på saftige sandwich brød

Grove panini brød

Opskrift på lækre grove panini brød, – bagt med grahamsmel.
Denne opskrift giver 8 panini sandwich brød.
4.67 fra 3 stemmer
Udskriv Pin Bedøm
Ret: Brød
Køkken: Dansk, Italiensk
Samlet tid: 1 time 30 minutter
Antal: 8 personer

Ingredienser

  • 25 G gær
  • 275 g hvedemel måske en smule mere hvis du ælter i hånden
  • 200 g grahamsmel
  • 3 1/2 dl lunken vand
  • 2 spsk olie
  • 1 spsk honning eller sukker
  • 1 tsk salt

Sådan gør du

  • Rør gæren ud i vandet og tilsæt honning og olie.
  • Bland hvedemel, grahamsmel og salt, og tilsæt det lidt ad gangen mens dejen æltes.
  • Ælt dejen i 5-8 min., gerne på maskine, til den slipper kanterne og samler sig. Dejen skal være blød og let klistret. Æltes dejen i hånden får du brug for at tilsætte lidt mere mel, – og smør evt. hænderne med olie under æltning.
  • Saml dejen til en kugle, evt. med lidt olie på hænderne og læg den tilbage i hæveskålen. 
  • Lad dejen hæve tildækket med film og et klæde i ca. 45 min.
  • Del dejen i 8 lige store stykker, – ca. 110 g/stk og form til aflange boller. Brug gerne lidt olie på hænderne hvis dejen klistrer, – udlad mere mel. Spænd gerne dejen op undervejs ved at samle "enderne" under bollen.
  • Smør lidt olie på køkkenbordet, og mas nu, med fingrene, hver bolle ud til et aflangt panini. Det skal være lige godt 1/2 cm i tykkelsen.
  • Læg panini brødene på 2 bageplader og lad dem efterhæve under et viskestykke i ca. 20 min.
  • Bag brødene, en plade ad gangen, i ca. 12-14 min. ved 200 grader, almindelig ovn. Afbagningen skal være helt lys, så giv dem endelig ikke længere.
    Du kan også bage begge plader på én gang ved 180 grader i ca. 12-14 min.
Grove panini brød - Opskrift på saftige sandwich brød
Grove panini brød – Opskrift på saftige sandwich brød
Grove panini brød - Opskrift på saftige sandwich brød
Grove panini brød – Opskrift på saftige sandwich brød

Kommentarer

  1. Hvor meget vand?

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift bedømmelse




*