
Lækker sprød pizza toppet med masser af mozzarella, cremet mascarpone, pesto, mortadella og pistacienødder. En pizza fyld med god smag, – cremet og lækker.
Denne pizza var min mand altså noget skeptisk overfor, da jeg præsenterede ideen for ham. For det første synes han den lød lidt kedelig i smagen, og så kunne han ikke helt forestille sig mortadella på en pizza. Men jeg skal love for den faldt i god jord, – og det er uden tvivl blevet en kæmpe favorit herhjemme.
Smagen komplimenterer hinanden fantastisk, og den bløde mascarpone giver et lækkert cremet resultat til toppingen, – mums.
Køb en god silkeskåret mortadella og en god pesto, – det er alfa og omega for et godt resultat.

Pizza bianco med mascarpone og mortadella
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
- 1 portion pizzadej - klik her
- 16 skiver
silkeskåret mortadella
- 4 bøffelmozzarella, åbnet og drænet for væde
- 200 g
mascarpone
- 1 dl
god pesto, - prøv denne lækre grønne pesto
- 60 g
usaltede pistacienødder, grofthakket
- 1 håndfuld
friske basilikumsblade, grofthakket
-
Salt og peber
Sådan gør du
- Del dejen i 4 og rul ud i tynde cirkler på ca. 30 cm i diameter.
- Fordel bøffel mozzarella, mascarpone og pesto på bundene og krydr med salt og peber.
- Bag pizzaerne til de næsten er færdige, - i ovn, ca. 12 min ved 250 grader.
- Læg skiver af mortadella på pizzaerne og bag dem færdigt i yderligere ca. 3 min.
- Server pizzaerne toppet med grofthakkede pistacienødder og basilikum.




