
Lækker cremet risotto fyldt med kantareller, trøffelolie og parmesan, – en af mine yndlings kombinationer.
Jeg elsker risotto, faktisk lige så meget som jeg elsker pastaretter. Den lækre cremede konsistens, og de skønne smagsvariationer man kan lave, – der er bare intet bedre.
Denne risotto er fyldt med sæsonens kantareller og smagt til med en god trøffelolie. Ligeledes er den toppet med friskrevet trøffel, dette er ikke et must, men hold nu op det smager dejligt. Så er man til trøfler kan det varmt anbefales.
Server den alene eller til et godt stykke kød, – det kan gå sammen med både kylling, oksekød og svinekød.

Risotto med kantareller
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
- 300 g
kantareller, børstet rene
- 400 g
risotto ris
- 4
skalotteløg, finthakket (det skal svare til et almindeligt løg)
- 2 fed
hvidløg
- 150 g
parmesan, revet
- 9 dl
bouillon, jeg bruger kylling eller grøntsagsbouillon
- 4 dl
tør hvidvin (eller Noilly Prat, - det smager også dejligt)
- 1 dl
olivenolie
- 2 tsk
god trøffelolie
-
Salt og peber
-
Evt. frisk timian og trøffel til toppen
Sådan gør du
- Varm olien op i en gryde, og steg kantarellerne godt af i ca. 10 min. ved god høj varme, vend dem jævnligt.
- Tilsæt løg og hvidløg og steg dem klare sammen med kantarellerne ved middel varme.
- Hæld risene over og steg dem med i 3-5 min. ved middel varme, tilsæt evt. lidt mere olie så ikke de brænder på.
- Hæld hvidvin over sammen med trøffelolie, og lad den reducere til det halve ved middel varme.
- Tilsæt boullion lidt ad gangen, og kog risottoen ved svag-middel varme til risene er al dante, ca. 20 min., - tilføj boullion undervejs så resultatet bliver cremet og lækkert.
- Rør til sidst revet parmesan i risottoen, smag til med salt og peber, og juster evt. konsistensen med yderligere varm bouillon hvis risottoen er blevet for fast.
- Server risottoen med frisk timian på toppen, og evt. masser af revet trøffel.



Pingback: Græskarrisotto - Nem opskrift på risotto med græskar og timian
Kan man erstatte kantarellerne med almindelig champignon? Eller har du et andet godt forslag til et alternativ fremfor svampe? ☺️
Hej Natascha
Du kan sagtens bruge andre svampe, – lige præcis dem du foretrækker 🙂
Kh Dianna
Hejjj! Tak for mange lækre opskrifter. Har du nogle favorit bouillon’er (mærker) som du vil dele? Evt også gerne hvem der forhandler dem. På forhånd tak! 🙂