
Nem og lækker hjemmelavet estragon mayonnaise, – skøn blød konsistens og dejlig smag af frisk estragon.
Det tager ingen tid at lave sin egen mayonnaise, – og det er altså en fornøjelse at se hvordan ganske få ingredienser kan trylles om til den skønneste mayonnaise.

Estragon mayonnaise
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
- 40 g pasteuriserede æggeblommer
- 3 dl
rapsolie
- 8 stilke frisk estragon (bladene heraf), - ca. 10 g blade
- 1 spsk
hvidvinseddike
- 2 tsk
dijonsennep
-
Salt
Sådan gør du
- Kom æggeblommer, dijon, hvidvinseddike og estragon i en minihakker, og blend til den har en ensartet konsistent. Skrab kanterne ned et par gange undervejs.
- Tilsæt olien, lidt ad gangen, gerne mens minihakkeren kører, hvis det er muligt. Fortsæt til mayonnaisen har den rette konsistens, og blend grundigt til estragonen er blendet godt ud i mayonnaisen.
- Smag til med salt, og stil mayonnaisen på køl til den skal serveres.


Hej
Kan man bruge alm. olivenolie i stedet for raps, da det er det, jeg altid bruger.
Og kan man udelade hvidvinseddiken eller erstatte den af noget andet?? Jeg kan ikke tåle det.
Hej Susanne
Mht. olivenolie i mayonnaise, – det vil jeg ikke anbefale. Den vil smage alt for meget igennem, så det duer simpelthen ikke.
Jeg vil altid anbefale raps, solsikke eller vindruekerneolie.
I stedet for hvidvinseddike kan du bruge citron 🙂
Kh Dianna
Lækkert:-)
Hvorlænge kan den holde i køleskab ?
Hej Anette
Den holder fint i 4-5 dage 🙂
Kh Dianna