
Denne tomattærte med spinat og burrata smager af solmodne tomater, cremet ost og italiensk sommer. Perfekt til både frokost, aftensmad eller som en del af et lækkert tapasbord.
Tærten har en sprød bund og et saftigt fyld, der får en ekstra lækker finish med iskold burrata og frisk grøn pesto. Kombinationen af de søde tomater, den cremede ost og den friske basilikumsmag gør denne tærte uimodståelig.
Den er supernem at lave, og du kan forberede fyldet, mens tærtebunden er i ovnen – perfekt til en travl dag. Her er tærten lavet i en rektangulær form, men du kan sagtens bruge en rund tærteform – bare tilpas mængden af fyld efter størrelse.
Forslag til alternative fyldkombinationer:
- Tomat, ricotta & basilikum – En mild og cremet tærte med let syrlige tomater
- Portobello, spinat & feta – En skøn umamifyldt tærte med cremet feta
- Rødløg, gedeost & honning – En sød og salt balance med masser af smag
- Serranoskinke, tomat & mozzarella – En smagfuld og klassisk kombination
- Chorizo, peberfrugt & cheddar – En krydret og intens tærte med spansk twist
- Laks, spinat & ricotta – En frisk og cremet kombination, perfekt til frokost

Tomattærte med spinat og burrata
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
Tærtedej
- 125 g hvedemel
- 75 g grahamsmel
- 120 g koldt smør, skåret i tern
- 2-3 spsk koldt vand
- Lidt salt
Fyld
- 200 g spinat
- 2 fed hvidløg, revet
- 200 g tomater
- 40 g parmesan, revet
- 3 æg
- 1 dl fløde
- Salt og friskkværnet peber
- Olie
Derudover
- 1 burrata
- 3 spsk grøn pesto
- Frisk basilikum
Instructions
Tærtebund
- Hæld begge slags mel, lidt salt og smør i en skål, og smuldr smørret i melet til det er fintdelt.
- Saml dejen med en smule vand, tilsæt kun lidt ad gangen, og ælt dejen hurtigt sammen på køkkenbordet, til den samler sig. Så snart den har samlet sig, pakker du den i film og lægger den i køleskabet i 15-20 minutter.Imens kan du forberede fyldet.
- Rul dejen ud på et meldrysset bord så den passer til forme. Lad kagerullen gøre arbejdet, og undlad at mase den ud – så revner dejen.
- Læg dejen over tærteformen, og mas den godt ud i kanterne af formen. Fjern det overskydende dej fra kanterne.
- Prik bunden med en gaffel, læg et stykke krøllet bagepapir på toppen og fyld dette med tørrede bønner, ris eller lignende. Forbag bunden i en forvarmet ovn ved 200 grader, almindelig varme, i 15 minutter.*Ved at fylde bagepapiret med bønner, ris eller lignende holder du dejen på plads, så du mindsker risikoen for at den kryber ned under bagning. Fjern det efter bagning.
Fyldet
- Varm en pande op med en smule olie og sauter spinat og hvidløg heri ved god høj varme, til spinaten er faldet helt sammen – krydr med salt og friskkværnet peber. Lad det derefter dræne i en sigte, og mas så meget væde ud som muligt.
- Skær tomaterne i skiver. Store tomater skæres i skiver på 1 centimeter i tykkelsen og cherrytomater halveres. Er de meget vandede kan du lige duppe dem tørre med lidt køkkenrulle.
- Pisk æg og fløde sammen og krydr med salt og friskkværnet peber.
Tomattærte
- Fordel det afdryppede spinat i bunden af tærten. Hæld æggemassen over og drys med parmesan.
- Fordel tomaterne på toppen, og mas dem ned i fyldet, så toppen af tomaterne kun lige er fremme.
- Bag tærten i yderligere 30 minutter, fortsat ved 200 grader, til den er gylden på toppen.
- Lad tærten køle af i små 10 minutter inden den toppen med stykker af burrata, pesto og frisk basilikum.
