Hæld begge slags mel, lidt salt og smør i en skål, og smuldr smørret i melet til det er fintdelt.
Saml dejen med en smule vand, tilsæt kun lidt ad gangen, og ælt dejen hurtigt sammen på køkkenbordet, til den samler sig. Så snart den har samlet sig, pakker du den i film og lægger den i køleskabet i 15-20 minutter.Imens kan du forberede fyldet.
Rul dejen ud på et meldrysset bord så den passer til forme. Lad kagerullen gøre arbejdet, og undlad at mase den ud - så revner dejen.
Læg dejen over tærteformen, og mas den godt ud i kanterne af formen. Fjern det overskydende dej fra kanterne.
Prik bunden med en gaffel, læg et stykke krøllet bagepapir på toppen og fyld dette med tørrede bønner, ris eller lignende. Forbag bunden i en forvarmet ovn ved 200 grader, almindelig varme, i 15 minutter.*Ved at fylde bagepapiret med bønner, ris eller lignende holder du dejen på plads, så du mindsker risikoen for at den kryber ned under bagning. Fjern det efter bagning.
Fyldet
Varm en pande op med en smule olie og sauter spinat og hvidløg heri ved god høj varme, til spinaten er faldet helt sammen - krydr med salt og friskkværnet peber. Lad det derefter dræne i en sigte, og mas så meget væde ud som muligt.
Skær tomaterne i skiver. Store tomater skæres i skiver på 1 centimeter i tykkelsen og cherrytomater halveres. Er de meget vandede kan du lige duppe dem tørre med lidt køkkenrulle.
Pisk æg og fløde sammen og krydr med salt og friskkværnet peber.
Tomattærte
Fordel det afdryppede spinat i bunden af tærten. Hæld æggemassen over og drys med parmesan.
Fordel tomaterne på toppen, og mas dem ned i fyldet, så toppen af tomaterne kun lige er fremme.
Bag tærten i yderligere 30 minutter, fortsat ved 200 grader, til den er gylden på toppen.
Lad tærten køle af i små 10 minutter inden den toppen med stykker af burrata, pesto og frisk basilikum.