Thai rød karrysuppe med laks og nudler - Klar på kun 20 minutter

Thai rød karrysuppe med laks og nudler 

Thai rød karry suppe med laks og nudler
Opskrift på nem thai suppe med laks, nudler og rød karry.
Thai rød karrysuppe med laks og nudler - Klar på kun 20 minutter

Denne Thai rød karrysuppe med laks og nudler er den perfekte kombination af krydret, cremet og frisk – og så er den klar på bare 20 minutter.
Suppen med laks er smagt til med kokosmælk, lime, kaffir limeblade og andre lækre ingredienser, der giver den autentiske thailandske smag.
Perfekt til både hverdagsaftener, hvor det skal gå hurtigt, og til weekenden, hvor du har lyst til at forkæle dig selv lidt ekstra med en god, varme og nærende suppe.
Tilsæt evt. ekstra af dine yndlingsgrøntsager for at gøre den endnu mere fyldig – eller prøv med lidt kikærter for ekstra protein.
Broccoli, blomkål, sugarsnaps og lignende går også fantastisk til denne thai curry.

Thai rød karrysuppe med laks og nudler - Klar på kun 20 minutter

Thai rød karry suppe med laks og nudler

Opskrift på nem thai suppe med laks, nudler og rød karry.
Bedøm opskriften – Jeg håber den smagte dejligt?

Klik & bedøm på stjernerne nedenfor

Ingen bedømmelser
Udskriv Pin Bedøm opskriften 🙂
Ret: Hovedret
Køkken: Thai
Keyword: Cremet suppe, Laks, Nudler, Suppe, Thai karry, Thai mad
Samlet tid: 20 minutter
Ændre antal4 personer

Video af opskriften

Ingredienser

  • 1 løg, skåret i strimler
  • 3 fed hvidløg, finthakket
  • 2 spsk ingefær, finthakket
  • 2-3 spsk rød karrypasta
  • 2 spsk tomatkoncentrat
  • 8 dl grøntsagsbouillon
  • 400 ml fed kokosmælk
  • 5 kaffir limeblade
  • 1 1/2 tsk fiskesauce
  • 1 spsk brunfarin
  • 200 g nudler
  • 400 g laks, i mundrette bidder
  • 2 bok choi, skåret i store tern
  • 2 peberfrugter, skåret i tern
  • 1/2-1 chili, snittet
  • 1 lime, saften heraf
  • Salt og friskkærnet peber
  • Olie
  • Peanuts og forårsløg til toppen

Sådan gør du

  • Varm en sjat olie op i en gryde og steg løgene klare.
  • Tilsæt hvidløg og ingefær og varm det igennem et par minutter, og rør derefter rød karrypasta og tomatkoncentrat i.
  • Hæld bouillon, kokosmælk, fiskesauce, brun farin og limeblade ved, og lad suppen koge op.
  • Skru ned til middel varme, og tilsæt laks, bok choi, peberfrugt og chili, og lad suppen simre videre i c. 5 minutter – eller til laksen er tilberedt.
  • Smag suppen til med salt, friskkværnet peber og limesaft – tilsæt evt. chiliflager hvis suppen ønskes mere spicy.
  • Server med snittede forårsløg og peanuts på toppen.

Kommentarer

  1. Kirsten Jørgensen

    Hej,

    Super dejlig suppe, kan man gemme resterne og spise dem dagen efter?

    Kirsten

    • Hej Kirsten

      Tusind tak 🙂
      Ja det kan du sagtens gøre. Varm den forsigtigt op sølaksen ikke bliver kedelig 🙂

      Kh Dianna

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bedøm opskriften - jeg håber den smagte godt :)