Denne Thai rød karrysuppe med laks og nudler er den perfekte kombination af krydret, cremet og frisk – og så er den klar på bare 20 minutter.
Suppen med laks er smagt til med kokosmælk, lime, kaffir limeblade og andre lækre ingredienser, der giver den autentiske thailandske smag.
Perfekt til både hverdagsaftener, hvor det skal gå hurtigt, og til weekenden, hvor du har lyst til at forkæle dig selv lidt ekstra med en god, varme og nærende suppe.
Tilsæt evt. ekstra af dine yndlingsgrøntsager for at gøre den endnu mere fyldig – eller prøv med lidt kikærter for ekstra protein.
Broccoli, blomkål, sugarsnaps og lignende går også fantastisk til denne thai curry.
Thai rød karry suppe med laks og nudler
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
- 1 løg, skåret i strimler
- 3 fed hvidløg, finthakket
- 2 spsk ingefær, finthakket
- 2-3 spsk rød karrypasta
- 2 spsk tomatkoncentrat
- 8 dl grøntsagsbouillon
- 400 ml fed kokosmælk
- 5 kaffir limeblade
- 1 1/2 tsk fiskesauce
- 1 spsk brunfarin
- 200 g nudler
- 400 g laks, i mundrette bidder
- 2 bok choi, skåret i store tern
- 2 peberfrugter, skåret i tern
- 1/2-1 chili, snittet
- 1 lime, saften heraf
- Salt og friskkærnet peber
- Olie
- Peanuts og forårsløg til toppen
Sådan gør du
- Varm en sjat olie op i en gryde og steg løgene klare.
- Tilsæt hvidløg og ingefær og varm det igennem et par minutter, og rør derefter rød karrypasta og tomatkoncentrat i.
- Hæld bouillon, kokosmælk, fiskesauce, brun farin og limeblade ved, og lad suppen koge op.
- Skru ned til middel varme, og tilsæt laks, bok choi, peberfrugt og chili, og lad suppen simre videre i c. 5 minutter – eller til laksen er tilberedt.
- Smag suppen til med salt, friskkværnet peber og limesaft – tilsæt evt. chiliflager hvis suppen ønskes mere spicy.
- Server med snittede forårsløg og peanuts på toppen.
Hej,
Super dejlig suppe, kan man gemme resterne og spise dem dagen efter?
Kirsten
Hej Kirsten
Tusind tak 🙂
Ja det kan du sagtens gøre. Varm den forsigtigt op sølaksen ikke bliver kedelig 🙂
Kh Dianna