Thai karry med kødboller - Opskrift med kokosmælk og grøntsager

Thai karry – Kødboller i gul karry med kokosmælk og grønt

Thai karry - Kødboller i gul karry med kokosmælk og grønt
Opskrift på lækker thai karry med kødboller, - en skøn familieret.
Thai karry med kødboller - Opskrift med kokosmælk og grøntsager

Lækker thai inspireret karryret med kødboller, gul karry, kokosmælk og masser af grøntsager.
En skøn familieret til den milde side, – men den kan selvfølgelig spices op efter temperament.
Server den med kogte ris og top med hakkede peanuts, – vi er vilde med den herhjemme.

Thai karry med kødboller - Opskrift med kokosmælk og grøntsager

Thai karry - Kødboller i gul karry med kokosmælk og grønt

Opskrift på lækker thai karry med kødboller, - en skøn familieret.
Ingen bedømmelser
Udskriv Pin Bedøm
Samlet tid: 1 time
Antal: 4 Personer
Forfatter: Dianna

Ingredienser

Kødboller

  • 800 g

    hakket svinekød

  • 2

    løg, blendet eller finthakket

  • 2

    æg

  • 1 dl

    sødmælk

  • 2 spsk

    havregryn

  • 2 spsk

    hvedemel

  • 2 tsk

    salt

  • Friskkværnet peber

Karrysauce

  • 1

    stort løg, halveret og snittet

  • 1

    rød peberfrugt, skåret i strimler

  • 1

    grøn peberfrugt, skåret i strimler

  • 3

    forårsløg, fintsnittet (gem toppene til topping)

  • 2 fed

    hvidløg, fintrevet

  • 1 chili uden kerner, finthakket (smag selv hvor stærk den er)
  • 2 cm

    ingefær, fintrevet - ca. 1 spsk.

  • 1 håndfuld

    peanuts

  • 2 ds

    kokosmælk - ikke light

  • 1 lime, saften heraf
  • 1 tsk

    fiskesauce

  • 1 spsk

    karry

  • 1 spsk

    thaikrydderi (Urtekram - kan købes på nettet), kan erstattes af almindelig karry

  • 1/2 tsk

    stødt koriander

  • Olie

  • Salt og peber

  • Evt. forårsløgstoppe, chili og peanuts til toppen

Sådan gør du

Kødboller

  • Bland alle ingredienserne til farsen i en skål, og rør godt sammen. Hvis farsen er for tør kan du blot tilsætte lidt ekstra mælk.
  • Bring en stor gryde med vand i kog, tilsæt gerne en boullion terning eller bare noget salt. Når vandet koger skrues ned til middel varme.
  • Form kødbollerne med en ske i hånden og put dem forsigtigt ned i vand.
  • Lad dem koge til de kommer op til overfladen hvor de får lov at ligge et par minutter mere, så du er sikker på de er gennemkogte.
  • Tag dem op med en hulske, og læg dem til side på en tallerken, til alle kødboller er færdige.

Karrysauce

  • Varm lidt olie i en gryde og steg løg, peberfrugt, forårsløg, hvidløg, chili og ingefær ved middel varm i ca. 5 minutter, rør jævnligt.
  • Tilsæt karry og thai krydderi og lad det varme med et par minutter.
  • Hæld kokosmælk og fiskesauce over, og lad retten små simre i ca. 10 min. til saucen er let tyknet.
  • Sluk for blusset, vend peanuts i saucen og smag til med lime, salt og peber.
  • Server med kogte ris og top med forårsløg, chili og peanuts.
Thai karry med kødboller - Opskrift med kokosmælk og grøntsager
Thai karry med kødboller – Opskrift med kokosmælk og grøntsager
Thai karry med kødboller - Opskrift med kokosmælk og grøntsager
Thai karry med kødboller – Opskrift med kokosmælk og grøntsager

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift bedømmelse




*