Lækker thai inspireret karryret med kødboller, gul karry, kokosmælk og masser af grøntsager.
En skøn familieret til den milde side, – men den kan selvfølgelig spices op efter temperament.
Server den med kogte ris og top med hakkede peanuts, – vi er vilde med den herhjemme.
Thai karry - Kødboller i gul karry med kokosmælk og grønt
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
Kødboller
- 800 g
hakket svinekød
- 2
løg, blendet eller finthakket
- 2
æg
- 1 dl
sødmælk
- 2 spsk
havregryn
- 2 spsk
hvedemel
- 2 tsk
salt
-
Friskkværnet peber
Karrysauce
- 1
stort løg, halveret og snittet
- 1
rød peberfrugt, skåret i strimler
- 1
grøn peberfrugt, skåret i strimler
- 3
forårsløg, fintsnittet (gem toppene til topping)
- 2 fed
hvidløg, fintrevet
- 1 chili uden kerner, finthakket (smag selv hvor stærk den er)
- 2 cm
ingefær, fintrevet - ca. 1 spsk.
- 1 håndfuld
peanuts
- 2 ds
kokosmælk - ikke light
- 1 lime, saften heraf
- 1 tsk
fiskesauce
- 1 spsk
karry
- 1 spsk
thaikrydderi (Urtekram - kan købes på nettet), kan erstattes af almindelig karry
- 1/2 tsk
stødt koriander
-
Olie
-
Salt og peber
-
Evt. forårsløgstoppe, chili og peanuts til toppen
Sådan gør du
Kødboller
- Bland alle ingredienserne til farsen i en skål, og rør godt sammen. Hvis farsen er for tør kan du blot tilsætte lidt ekstra mælk.
- Bring en stor gryde med vand i kog, tilsæt gerne en boullion terning eller bare noget salt. Når vandet koger skrues ned til middel varme.
- Form kødbollerne med en ske i hånden og put dem forsigtigt ned i vand.
- Lad dem koge til de kommer op til overfladen hvor de får lov at ligge et par minutter mere, så du er sikker på de er gennemkogte.
- Tag dem op med en hulske, og læg dem til side på en tallerken, til alle kødboller er færdige.
Karrysauce
- Varm lidt olie i en gryde og steg løg, peberfrugt, forårsløg, hvidløg, chili og ingefær ved middel varm i ca. 5 minutter, rør jævnligt.
- Tilsæt karry og thai krydderi og lad det varme med et par minutter.
- Hæld kokosmælk og fiskesauce over, og lad retten små simre i ca. 10 min. til saucen er let tyknet.
- Sluk for blusset, vend peanuts i saucen og smag til med lime, salt og peber.
- Server med kogte ris og top med forårsløg, chili og peanuts.
Endnu en fantastisk smagfuld og lækker ret. Jeg brugte kyllingefars til kødbollerne- det blev rigtig godt.
Hej Nina
Ej hvor dejligt, tak 🙂
Mega lækkert, – vi er selv blevet rigtig vilde med kyllingekødboller herhjemme også 🙂
Dbh Dianna
Hej Dianna.
Tusind tak for en lækker opskrift – er du klar over, at thaikrydderi fra Urtekram er udgået? Vil du eventuelt anbefale et alternativ? Jeg er klar over, at du har skrevet, at det kan erstattes af almindelig karry, men jeg ville gerne holde fat i det lidt eksotiske.
På forhånd mange tak.
Vh. Rikke
Hej Rikke
Ej sikken en skam.
Jeg købte 4 bøtter for ikke så længe siden, så har slet ikke tænkt over det – men kan da godt se det nu når jeg googler 🙂
Nu skal jeg selv på jagt efter en ny der kan erstatte den, for den var virkelig god. Jeg tænker hvis man kan finde noget der hedder gul thaikarry eller lignende, – så vil det være tæt op af. For den var gul og smagte tildels af karry, – med havde altså en snert af de asiatiske køkken.
Tak for at gøre mig opmærksom på det 🙂
Kh Dianna
Hej Diana.
Fandt denne lækre opskrift som jeg bare må prøve. Spørgsmål er, om du har fundet et godt alternativ til thaikrydderi fra Urtekram?
Bh Rikke
Hej Rikke
Tusind tak for din besked 🙂
Jeg har faktisk selv bare valgt at erstatte med karry, – køber oftest forskellige karry’er i udenlandske kiosker og prøver mig frem 🙂
Synes der er så mange lækre varianter derude, – men undlad de helt billige fra supermarkedet, de giver en helt forkert karry smag 🙂
Kh Dianna
Hej Dianna
Min mand kan ikke lide boller i karry.
Men denne ret blev spist med største velbehag trods den skeptiske mine da han så mig koge kødboller.
En super dejlig ret.
Kærligst Dagmar
Hej Dagmar
Ej det er jeg virkelig glad for at høre, – det er da lidt af en ros at få, TAK 🙂
Rigtig dejlige dag 🙂
Kh Dianna