Thai karry med kødboller - Opskrift med kokosmælk og grøntsager

Thai karry – Kødboller i gul karry med kokosmælk og grønt

Thai karry - Kødboller i gul karry med kokosmælk og grønt
Opskrift på lækker thai karry med kødboller, - en skøn familieret.
Thai karry med kødboller - Opskrift med kokosmælk og grøntsager

Lækker thai inspireret karryret med kødboller, gul karry, kokosmælk og masser af grøntsager.
En skøn familieret til den milde side, – men den kan selvfølgelig spices op efter temperament.
Server den med kogte ris og top med hakkede peanuts, – vi er vilde med den herhjemme.

Thai karry med kødboller - Opskrift med kokosmælk og grøntsager

Thai karry - Kødboller i gul karry med kokosmælk og grønt

Opskrift på lækker thai karry med kødboller, - en skøn familieret.
4.92 fra 25 stemmer
Udskriv Pin Bedøm
Samlet tid: 1 time
Antal: 4 Personer
Forfatter: Dianna

Ingredienser

Kødboller

  • 800 g

    hakket svinekød

  • 2

    løg, blendet eller finthakket

  • 2

    æg

  • 1 dl

    sødmælk

  • 2 spsk

    havregryn

  • 2 spsk

    hvedemel

  • 2 tsk

    salt

  • Friskkværnet peber

Karrysauce

  • 1

    stort løg, halveret og snittet

  • 1

    rød peberfrugt, skåret i strimler

  • 1

    grøn peberfrugt, skåret i strimler

  • 3

    forårsløg, fintsnittet (gem toppene til topping)

  • 2 fed

    hvidløg, fintrevet

  • 1 chili uden kerner, finthakket (smag selv hvor stærk den er)
  • 2 cm

    ingefær, fintrevet - ca. 1 spsk.

  • 1 håndfuld

    peanuts

  • 2 ds

    kokosmælk - ikke light

  • 1 lime, saften heraf
  • 1 tsk

    fiskesauce

  • 1 spsk

    karry

  • 1 spsk

    thaikrydderi (Urtekram - kan købes på nettet), kan erstattes af almindelig karry

  • 1/2 tsk

    stødt koriander

  • Olie

  • Salt og peber

  • Evt. forårsløgstoppe, chili og peanuts til toppen

Sådan gør du

Kødboller

  • Bland alle ingredienserne til farsen i en skål, og rør godt sammen. Hvis farsen er for tør kan du blot tilsætte lidt ekstra mælk.
  • Bring en stor gryde med vand i kog, tilsæt gerne en boullion terning eller bare noget salt. Når vandet koger skrues ned til middel varme.
  • Form kødbollerne med en ske i hånden og put dem forsigtigt ned i vand.
  • Lad dem koge til de kommer op til overfladen hvor de får lov at ligge et par minutter mere, så du er sikker på de er gennemkogte.
  • Tag dem op med en hulske, og læg dem til side på en tallerken, til alle kødboller er færdige.

Karrysauce

  • Varm lidt olie i en gryde og steg løg, peberfrugt, forårsløg, hvidløg, chili og ingefær ved middel varm i ca. 5 minutter, rør jævnligt.
  • Tilsæt karry og thai krydderi og lad det varme med et par minutter.
  • Hæld kokosmælk og fiskesauce over, og lad retten små simre i ca. 10 min. til saucen er let tyknet.
  • Sluk for blusset, vend peanuts i saucen og smag til med lime, salt og peber.
  • Server med kogte ris og top med forårsløg, chili og peanuts.
Thai karry med kødboller - Opskrift med kokosmælk og grøntsager
Thai karry med kødboller – Opskrift med kokosmælk og grøntsager
Thai karry med kødboller - Opskrift med kokosmælk og grøntsager
Thai karry med kødboller – Opskrift med kokosmælk og grøntsager

Kommentarer

  1. Nina Riisager

    5 stars
    Endnu en fantastisk smagfuld og lækker ret. Jeg brugte kyllingefars til kødbollerne- det blev rigtig godt.

    • Hej Nina

      Ej hvor dejligt, tak 🙂
      Mega lækkert, – vi er selv blevet rigtig vilde med kyllingekødboller herhjemme også 🙂

      Dbh Dianna

  2. Rikke Pedersen

    Hej Dianna.
    Tusind tak for en lækker opskrift – er du klar over, at thaikrydderi fra Urtekram er udgået? Vil du eventuelt anbefale et alternativ? Jeg er klar over, at du har skrevet, at det kan erstattes af almindelig karry, men jeg ville gerne holde fat i det lidt eksotiske.
    På forhånd mange tak.
    Vh. Rikke

    • Hej Rikke

      Ej sikken en skam.
      Jeg købte 4 bøtter for ikke så længe siden, så har slet ikke tænkt over det – men kan da godt se det nu når jeg googler 🙂

      Nu skal jeg selv på jagt efter en ny der kan erstatte den, for den var virkelig god. Jeg tænker hvis man kan finde noget der hedder gul thaikarry eller lignende, – så vil det være tæt op af. For den var gul og smagte tildels af karry, – med havde altså en snert af de asiatiske køkken.

      Tak for at gøre mig opmærksom på det 🙂

      Kh Dianna

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Opskrift bedømmelse