
Lækker thai inspireret karryret med kødboller, gul karry, kokosmælk og masser af grøntsager.
En skøn familieret til den milde side, – men den kan selvfølgelig spices op efter temperament.
Server den med kogte ris og top med hakkede peanuts, – vi er vilde med den herhjemme.

Thai karry - Kødboller i gul karry med kokosmælk og grønt
Ingredienser
Kødboller
- 800 g
hakket svinekød
- 2
løg, blendet eller finthakket
- 2
æg
- 1 dl
sødmælk
- 2 spsk
havregryn
- 2 spsk
hvedemel
- 2 tsk
salt
-
Friskkværnet peber
Karrysauce
- 1
stort løg, halveret og snittet
- 1
rød peberfrugt, skåret i strimler
- 1
grøn peberfrugt, skåret i strimler
- 3
forårsløg, fintsnittet (gem toppene til topping)
- 2 fed
hvidløg, fintrevet
- 1 chili uden kerner, finthakket (smag selv hvor stærk den er)
- 2 cm
ingefær, fintrevet - ca. 1 spsk.
- 1 håndfuld
peanuts
- 2 ds
kokosmælk - ikke light
- 1 lime, saften heraf
- 1 tsk
fiskesauce
- 1 spsk
karry
- 1 spsk
thaikrydderi (Urtekram - kan købes på nettet), kan erstattes af almindelig karry
- 1/2 tsk
stødt koriander
-
Olie
-
Salt og peber
-
Evt. forårsløgstoppe, chili og peanuts til toppen
Sådan gør du
Kødboller
- Bland alle ingredienserne til farsen i en skål, og rør godt sammen. Hvis farsen er for tør kan du blot tilsætte lidt ekstra mælk.
- Bring en stor gryde med vand i kog, tilsæt gerne en boullion terning eller bare noget salt. Når vandet koger skrues ned til middel varme.
- Form kødbollerne med en ske i hånden og put dem forsigtigt ned i vand.
- Lad dem koge til de kommer op til overfladen hvor de får lov at ligge et par minutter mere, så du er sikker på de er gennemkogte.
- Tag dem op med en hulske, og læg dem til side på en tallerken, til alle kødboller er færdige.
Karrysauce
- Varm lidt olie i en gryde og steg løg, peberfrugt, forårsløg, hvidløg, chili og ingefær ved middel varm i ca. 5 minutter, rør jævnligt.
- Tilsæt karry og thai krydderi og lad det varme med et par minutter.
- Hæld kokosmælk og fiskesauce over, og lad retten små simre i ca. 10 min. til saucen er let tyknet.
- Sluk for blusset, vend peanuts i saucen og smag til med lime, salt og peber.
- Server med kogte ris og top med forårsløg, chili og peanuts.


Endnu en fantastisk smagfuld og lækker ret. Jeg brugte kyllingefars til kødbollerne- det blev rigtig godt.
Hej Nina
Ej hvor dejligt, tak 🙂
Mega lækkert, – vi er selv blevet rigtig vilde med kyllingekødboller herhjemme også 🙂
Dbh Dianna