Opskrift på nem og lækker tærte med svampe, spinat og mozzarella.4-6 personer alt efter tilbehør.
Ret Frokost, Hovedret
Køkken Dansk
Samlet tid 1 timetime30 minutterminutter
Servings 27personer
Ingredienser
Tærtedej
200ghvedemel
120gkoldt smør
1/4tskfint salt
2-3spskkoldt vand
Tærtefyld
1løg, finthakket
3fedhvidløg, revet eller presset
350gbrune champignon, skåret i små tern
200gspinat
5æg
1 1/2dlfløde eller mælk
150 grevet mozzarella
Salt og friskkværnet peber
Olie
Sådan gør du
Tærtedej
Hæld mel, lidt salt og smør i en skål, og smuldr smørret i melet til det er fintdelt.
Saml dejen med en smule vand, tilsæt kun lidt ad gangen, og ælt dejen hurtigt sammen på køkkenbordet, til den samler sig. Så snart den har samlet sig, pakker du den i film og lægger den i køleskabet i 15-20 minutter.Imens kan du forberede fyldet.
Rul dejen ud på et meldrysset bord så den passer til forme. Lad kagerullen gøre arbejdet, og undlad at mase den ud – så revner dejen.
Læg dejen over tærteformen, og mas den godt ud i kanterne af formen. Fjern det overskydende dej fra kanterne.
Prik bunden med en gaffel, læg et stykke krøllet bagepapir på toppen og fyld dette med tørrede bønner, ris eller lignende. Forbag bunden i en forvarmet ovn ved 200 grader, almindelig varme, i 15 minutter.*Ved at fylde bagepapiret med bønner, ris eller lignende holder du dejen på plads, så du mindsker risikoen for at den kryber ned under bagning. Fjern det efter bagning.
Tærtefyld
Varm i mellem en sjat olie på en pande og steg svampe, løg og hvidløg i ca. 5 minutter. Gør det ved høj varme, så væden fra svampene fordamper.
Tilsæt spinaten og steg den med til den falder sammen, krydr med en smule salt og friskkværnet peber og sluk for blusset.Lad fyldet dræne i en sigte.
Pisk æggene sammen med fløden og krydr med en smule salt og friskkværnet peber.
Fordel svampeblandingen på tærtebunden, drys mozzarellaen over toppen og hæld derefter æggemassen over. Vend forsigtigt rundt i det med en gaffel, så æggemassen kommer ned mellem fyldet.
Bag tærten videre i ca. 30 minutter, stadig ved 200 grader, til den er gylden på toppen.
Lad tærten køle af i 10 minutter inden den serveres.