Opskrift på svampe risotto med stegt kylling

Svampe risotto med stegt kylling

Svampe risotto med stegt kylling
Opskrift på svampe risotto med stegt kylling
Opskrift på svampe risotto med stegt kylling

Risotto er bare fantastisk, og det at man kan variere den i utallige variationer er virkelig noget der tiltaler os.
Denne lækre cremede variationer med stegte svampe ligger bestemt på vores top 10 over favorit risottoer.

Opskrift på svampe risotto med stegt kylling

Svampe risotto med stegt kylling

Opskrift på svampe risotto med stegt kylling
Ingen bedømmelser
Udskriv Pin Bedøm
Samlet tid: 1 time
Antal: 4 Personer
Forfatter: Jes Brinch

Ingredienser

Svamperisotto

  • 4 dl

    risottoris

  • 9 dl

    kyllinge bouillon

  • 4 dl

    tør hvidvin

  • 30 g

    tørret Karl Johan svampe (denne er med tørrede Karl Johan, men alle friske som tørrede svampe kan bruges)

  • 1

    løg, finthakket

  • 100 g

    parmesan, fintrevet

  • Olie til stegning

  • Salt og peber

Marineret kylling

  • 4

    store kyllingebryster

  • 1 1/2 dl

    olivenolie

  • 2 kviste

    rosmarin

  • 2 kviste

    timian

  • 1 fed

    hvidløg, revet

  • 1/2

    citron, skal og lidt citronsaft heraf

  • Salt og peber

Sådan gør du

Risottoen

  • Udblød svampene i kogende vand og lad dem trække ca. 20-30 min. Hæld vandet fra og hak svampene i grove stykker.
  • Svits løg, hvidløg og svampene ved middel varme i lidt olivenolie.
  • Hæld risottorisene ved og steg dem let blanke, tilsæt mere olie hvis så de ikke brænder på.
  • Tilsæt hvidvinen og lad den reducere til det halve.
  • Tilsæt bouillon lidt af gangen og lad din risotto simre ved svag varme i ca. 20 min, - rør jævnligt og tilføj bouillon når der er behov.
  • Når risottorisene har den rette konsistens, gerne med lidt bid i, vendes parmesanosten i.
  • Smag til med salt og peber og server straks.

Marineret kylling

  • Hak rosmarin, timian og bland det i olivenolien sammen med hvidløg og citronskal og lidt saft.
  • Lad kyllingen marinerer i lagen i minimum 30 min.
  • Steg kyllingerne til de når en kernetemperaturen på 70 grader og tag dem af varmen.
  • Lad dem hvile i 5 minutter og server herefter med den varme risotto.

Noter

Servér med friskrevet parmesan og friske ærter.
Trøfler er fantastiske, så ligger man inde med sådan én klæder det også retten helt fantastisk godt.
Vegetar edition: Skift kyllingbouillon ud med grøntsagsbouillon og server evt. med en plantebøf eller lignende.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift bedømmelse




*