
Lækker pandestegt pighvar serveret med ovnstegte kartofler og fyldig hollandaise. Rigtig sommer mad med masser af smag.
Pighvar er en af mine yndlings fisk, smagen er delikat og lækker og strukturen er smør blød. Vi bestilte en hel pighvar og 2 fileterede ved Friskfangetfisk.dk, og kvaliteten er virkelig helt i top. Dette er ikke reklame, – det er bare virkelig lækker fisk vi har fået derfra.
Den hele pighvar tilberedte vi hel på grillen, – se opskriften her, og ud af den ene portion fileter er der kommer denne lækre opskrift.
Vi lægger gerne et snit på midten af fileten, uden det går helt igennem, og folder den derefter sammen. På den måde får man en flot tyk filet der holder godt på saften i kødet. Den kan naturligvis også steges som den er.

Stegt pighvar med hollandaise
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
Fisken
- 4 pighvar fileter uden skind - ca. 150 g pr. person
-
Salt og lidt sukker
-
Rapsolie
Hollandaise
- 250 g
smør, - gerne klaret
- 70 g
æggeblommer
- 1/2 dl
hvidvin
- 1/2
citron, saften heraf
- 1/2 dl
fiskefond
- 1 nip
salt
Derudover
- 1 kg
små kartofler
- 1 bdt
friske grønne asparges
- 3 dl
ærter
-
Tørret timian
-
Olie
-
Salt
-
Friske krydderurter til pynt
-
Evt. syltede sennepsfrø
Sådan gør du
- Vask kartoflerne grundigt og dup dem tørre i et viskestykke.
- Vend dem med en sjat olie og krydr med salt og timian.
- Fordel med i et ovnfast fad og giv dem 30-45 min. i ovnen, afhængigt af størrelsen, ved 200 grader.
Hollandaise
- Smelt smørret ved svag varme og stil det til side.
- Pisk æggeblommer sammen med fiskefond i en anden gryde over svag varme til massen bliver lys og luftig.
- Tilsæt smørret lidt ad gangen og pisk det godt ind i saucen og pisk derefter hvidvinen ind i saucen. Sluk for varmen og smag saucen til med citronsaft, salt og peber.
Fisken
- Læg et snit på midten af fileterne, det skal lige akkurat ikke gå igennem. Fold fileterne på midten så du får 4 tykke stykker. Krydr med salt og en smule sukker, og lad dem hvile 10 min.
- Varm en god sjat rapsolie på panden ved middel varme, og steg fileterne i ca. 3-4 min. på den ene side, - hvis ikke de er foldet på midten skal de kun have et par minutter. Vend stykkerne, sluk for blusset og lad dem trække færdigt på panden et par minutter.
- Ovrehæld i mellemtiden de grønneasparges samt frostne ærter med kogende vand og lidt salt. Lad dem stå i 3-5 min. og hæld derefter vandet fra. Skyl de grønne asparges i kold vand så de beholder den flotte grønne farve.
- Server fisken med ovnstegte kartofler, grønt og hollandaise og pynt med friske krydderurter på toppen.

Perfekt
Hej Arne
Hvor er det en dejlig besked at modtage – tusind tak 🙂
Kh Dianna