
En rigtig lækker klassiker der smager af sol og sommer, men som også kan bringe varme sommerminder frem på en kold december dag.
Champagne hollandaisen er efter tilberedning hældt på sifon, – på den måde bliver den lækker luftig og cremet. Gem endelig resterne af hollandaisen, hvis der måtte være noget til overs, – det kan bruges til dette lækre stykke smørrebrød med rejer serveret på smørstegt rugbrød.

Stegt laks med hvide asparges og champagne hollandaise
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
Laksen
- 600 g
laks skåret i 4 fine laksebøffer, – gerne uden skind
-
Salt og sukker
-
Lidt olie
Champagne hollandaise
- 250 g
smør, – gerne klaret
- 70 g
æggeblommer
- 1/2 dl
champagne eller cava, – stuetemperatur
- 1/2
citron, saften heraf
-
Lidt fiskefond, – ca. 1 spsk
- 1 nip
salt
Dampede hvide asparges
- 12
friske hvide asparges, – skrællede
- 20 g
smør
- 1/2 dl
hvidvin
-
Lidt vand
-
Lidt frisk citronsaft
-
Salt
Derudover
-
4-6 friske grønne asparges, strimlet
-
Lidt dild og syre
-
Evt. asparges kartofler som tilbehør hvis det skal serveres som hovedret
-
Sådan gør du
Laksen
- Tjek at der ingen ben er i laksen og fjern evt. urenheder. Drys laksebøfferne med sukker og salt og lad dem trække i ca. 20 min.
- Varm lidt olie op på en pande og tør imellemtiden salt og sukker af laksestykkerne med lidt køkkenrulle.
- Steg laksestykkerne i ca. 2 min på den ene side ved jævn høj varme, – vend stykkerne og steg dem i ca. 1 min. til de har fået en fin farve på den anden side også. Vend igen stykkerne og skru ned til helt svag varme, og lad dem tilberede færdigt, – ca. 8 min. Vi skruer vores komfur ned på 2-3 ud af 9.
Champagne hollandaise
- Smelt smørret ved svag varme og stil det til side.
- Pisk æggeblommer sammen med fiskefond i en anden gryde over svag varme til massen bliver lys og luftig.
- Tilsæt smørret lidt ad gangen og pisk det godt ind i saucen og pisk derefter champagnen ind i saucen. Sluk for varmen og smag saucen til med citronsaft, salt og peber.
- Hæld saucen på en sifon og lad den med 2 patroner og stil den til side til saucen skal serveres.
Dampede hvide asparges
- Skær enderne af de skrællede asparges. Læg dem i et folie fad eller ovnfast fad og overhæld dem med kogende vand så de lige akkurat er dækket. Tilsæt hvidvin, smør, salt og lidt citron saft og damp dem i ovnen i ca. 6-8 min ved 180 grader, – alt efter tykkelse og hvor meget bid man ønsker i sine asparges.
- Anret laksen med dampede hvide asparges og en god mængde hollandaise på toppen, – pynt med tynde strimler grønne asparges, dild og syre.
Noter

Pingback: Smørstegt rugbrød med rejer og hollandaise creme – Gourministeriet
Hejsa
Først tak for al din fantastiske inspiration.
Jeg har lige fået en thermomixer men jeg kan ikke finde ud af at lave denne champagne hollandaise på den hvordan gør du?
De bedste hilsner
Pernille
Hej Pernille
Beklager mit sene svar, din besked lå i et forkert filter:)
Jeg gør det oftest i gryde, men i thermimix er det lidt samme princip – hold den lige under 50 grader så den ikke skiller for dig:)
Kh Dianna