Risottokugler - Opskrift på risottokugler med trøffelmayo

Arancini – Sprøde risottokugler med trøffelmayo

Arancini - Risottokugler med trøffelmayo
Opskrift på den lækreste snack, - sprøde risottokugler med en lækker parmesan/trøffel mayo.
Denne opskrift giver ca. 12 stk.
Risottokugler - Opskrift på risottokugler med trøffelmayo

Lækre sprøde risottokugler serveret med en en skøn hjemmelavet parmesan/trøffelmayo og friskrevet trøffel på toppen.
Arancini, – en fantastisk lille italiensk appetizer der smager vidunderligt, og som er virkelig nem at lave. Hvis du har en risottorest liggende kan du have det hele klar på godt 30 min.
Når vi får risotto har vi næsten altid rester tilovers, de ryger i fryseren i en lufttæt beholder, og så laver vi disse lækre risottokugler når lysten melder sig, – hvilket den gør ret ofte. Det er også en fantastisk snack at servere for sine gæster. Du kan forberede det hele, – form kuglerne, rul dem i mel, æg og rasp og stil på køl til de skal friteres, dejlig nemt og altid et hit.

Risottokugler - Opskrift på risottokugler med trøffelmayo

Arancini - Risottokugler med trøffelmayo

Opskrift på den lækreste snack, - sprøde risottokugler med en lækker parmesan/trøffel mayo.
Denne opskrift giver ca. 12 stk.
Bedøm opskriften - Jeg håber den smagte dejligt?

Klik & bedøm på stjernerne nedenfor

5 fra 8 stemmer
Udskriv Pin Bedøm opskriften 🙂
Ret: Forret, Snack
Køkken: Gourministeriet, Italiensk
Samlet tid: 30 minutter
Ændre antal6 Personer

Video af opskriften

Ingredienser

Sprøde risottokugler

  • 550 g

    risotto rest, - jeg lavede med rester af denne spinat risotto

  • 1 dl

    hvedemel

  • 2

    æg, sammenpisket

  • 4 dl

    rasp

  • Lidt salt

  • 1 liter

    rapsolie til fritering

Trøffelmayo med parmesan

  • 40 g

    æggeblommer

  • 40 g

    parmesan, fintrevet

  • 3 dl

    rapsolie

  • 3 tsk

    trøffelolie

  • 1 1/2 tsk

    dijon sennep

  • 2 spsk

    citronsaft eller hvidvinseddike

  • Salt

Derudover

  • Frisk trøffel til toppen

Sådan gør du

Trøffelmayo med parmesan

  • Kom æggeblommer, revet parmesan, dijon og halvdelen af citronsaften en minihakker, og blend til den har en ensartet konsistent. Skrab kanterne ned en gang undervejs.
  • Tilsæt trøffelolie og rapsolie, lidt ad gangen, gerne mens minihakkeren kører, hvis det er muligt. Fortsæt til mayonnaisen har den rette konsistens, og smag derefter til med salt og evt. mere citronsaft.
  • Stil den på køl til den skal serveres.

Sprøde risottokugler

  • Varm olien op i en stor gryde til ca. 170 grader.
  • Placer 3 dybe tallerkener på bordet, en med hvedemel blandet med lidt salt, en med sammenpisket æg og en med rasp.
  • Form risottoen til kugler, ca. 45 g/stk., - sørg for at de er formet godt faste. Rul dem først i mel, derefter æg og til sidst i raspen.
    Hvis du oplever at risottoen ikke vil hænge sammen tager du blot en smule rasp og lidt æg og blander i risottoen og lader det trække et øjeblik, - det afhjælper problemet.
  • Fritter risottokuglerne i olien til de er gyldne og sprøde, ca. 5 min. alt efter temperaturen på olien.
  • Lad dem suge og køle let af på lidt køkkenrulle inden de serveres med den lækre parmesan/basilikums mayo.
  • Anret med mayoen i et glas, eller læg klatter af mayo på serveringsbrættet og placer risottokuglerne oven i, - sørg da for de ikke er for varme så mayoen smelter.
  • Top risottokuglerne med friskrevet trøffel.
Risottokugler - Opskrift på risottokugler med trøffelmayo
Risottokugler – Opskrift på risottokugler med trøffelmayo
Risottokugler - Opskrift på risottokugler med trøffelmayo
Risottokugler – Opskrift på risottokugler med trøffelmayo
Risottokugler - Opskrift på risottokugler med trøffelmayo
Risottokugler – Opskrift på risottokugler med trøffelmayo
Risottokugler - Opskrift på risottokugler med trøffelmayo
Risottokugler – Opskrift på risottokugler med trøffelmayo

Kommentarer

  1. Har lige testet de her risottokugler, da vi i går ikke fik spist alt risottoen med jordskokker. Kuglerne smager himmelske. Jeg overvejer at lave dem halvt så store næste gang, så det bliver en ‘mundhaps’ men det ændrer ikke på smagen, som er virkelig vanedannende.

    • Hej Tina

      Åhhh det er jeg glad for at høre, tusind tak 🙂

      Det er faktisk en super god ide, – og så hvis de skal bruges som en lille velkomst snack, – så er de noget nemmere at styre in mindre størrelse 🙂

      Tusind tak for din besked, og rigtig dejlig dag 🙂

      Kh Dianna

  2. Kan risottokuglerne mon fryses? Jeg er ved at planlægge nytårstapas, hvor de ville passe perfekt som en del af forretten.

    • Hejsa Tina

      Det kan du tro de kan, – faktisk er de helt fantastiske at have klar i fryseren:)

      Du kan panere dem og fryse dem, adskilt, – så de ikke fryser sammen:)

      Rigtig glædelig jul:)

      Kh Dianna

  3. Det ser rigtig lækkert ud, kan de serveres kolde eller skal de være lune?
    Kan de evt. laves i god tid og varmes i ovnen inden servering?

    • Hej Anine

      Jeg foretrækker dem lune, ellers kan risottoen indeni godt blive hård og kedelig.
      Du kan sagtens lave dem på forhånd og varme dem i ovnen inden servering 🙂

      Kh Dianna

  4. Tror du de kan laves i airfryer?

    • Hej Lone

      Ja det tænker jeg sagtens de kan, – de skal blot lige pensles/sprayes med en form for fedt stof 🙂

      Kh Dianna

Skriv et svar til Tina Cancel

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bedøm opskriften - jeg håber den smagte godt :)