Risottokugler - Opskrift på risottokugler med trøffelmayo

Arancini – Sprøde risottokugler med trøffelmayo

Risottokugler med trøffelmayo
Opskrift på den lækreste snack, - sprøde risottokugler med en lækker parmesan/trøffel mayo.
Denne opskrift giver ca. 10 stk.
Risottokugler - Opskrift på risottokugler med trøffelmayo

Lækre sprøde risottokugler serveret med en en skøn hjemmelavet parmesan/trøffelmayo og friskrevet trøffel på toppen.
Arancini, – en fantastisk lille italiensk appetizer der smager vidunderligt, og som er virkelig nem at lave. Hvis du har en risottorest liggende kan du have det hele klar på godt 30 min.
Når vi får risotto har vi næsten altid rester tilovers, de ryger i fryseren i en lufttæt beholder, og så laver vi disse lækre risottokugler når lysten melder sig, – hvilket den gør ret ofte. Det er også en fantastisk snack at servere for sine gæster. Du kan forberede det hele, – form kuglerne, rul dem i mel, æg og rasp og stil på køl til de skal friteres, dejlig nemt og altid et hit.

Risottokugler - Opskrift på risottokugler med trøffelmayo

Risottokugler med trøffelmayo

Opskrift på den lækreste snack, - sprøde risottokugler med en lækker parmesan/trøffel mayo.
Denne opskrift giver ca. 10 stk.
Ingen bedømmelser
Udskriv Pin Bedøm
Køkken: Gourministeriet
Samlet tid: 30 minutter
Antal: 4 Personer
Forfatter: Dianna

Ingredienser

Sprøde risottokugler

  • 550 g

    risotto rest, - jeg lavede med rester af denne spinat risotto

  • 1 dl

    hvedemel

  • 2

    æg, sammenpisket

  • 4 dl

    rasp

  • Lidt salt

  • 1 liter

    rapsolie til fritering

Trøffelmayo med parmesan

  • 40 g

    æggeblommer

  • 40 g

    parmesan, fintrevet

  • 3 dl

    rapsolie

  • 3 tsk

    trøffelolie

  • 1 1/2 tsk

    dijon sennep

  • 2 spsk

    citronsaft eller hvidvinseddike

  • Salt

Derudover

  • Frisk trøffel til toppen

Sådan gør du

Trøffelmayo med parmesan

  • Kom æggeblommer, revet parmesan, dijon og halvdelen af citronsaften en minihakker, og blend til den har en ensartet konsistent. Skrab kanterne ned en gang undervejs.
  • Tilsæt trøffelolie og rapsolie, lidt ad gangen, gerne mens minihakkeren kører, hvis det er muligt. Fortsæt til mayonnaisen har den rette konsistens, og smag derefter til med salt og evt. mere citronsaft.
  • Stil den på køl til den skal serveres.

Sprøde risottokugler

  • Varm olien op i en stor gryde til 160-170 grader.
  • Placer 3 dybe tallerkener på bordet, en med hvedemel blandet med lidt salt, en med sammenpisket æg og en med rasp.
  • Form risottoen til kugler, ca. 45 g/stk., - sørg for at de er formet godt faste. Rul dem først i mel, derefter æg og til sidst i raspen. Hvis du oplever at risottoen ikke vil hænge sammen tager du blot en smule rasp og lidt æg og blander i risottoen og lader det trække et øjeblik, - det afhjælper problemet.
  • Fritter risottokuglerne i olien til de er gyldne og sprøde, ca. 5-7 min. alt efter temperaturen på olien.
  • Lad dem suge og køle let af på lidt køkkenrulle inden de serveres med den lækre parmesan/basilikums mayo.
  • Anret med mayoen i et glas, eller læg klatter af mayo på serveringsbrættet og placer risottokuglerne oven i, - sørg da for de ikke er for varme så mayoen smelter.
  • Top risottokuglerne med friskrevet trøffel.
Risottokugler - Opskrift på risottokugler med trøffelmayo
Risottokugler – Opskrift på risottokugler med trøffelmayo
Risottokugler - Opskrift på risottokugler med trøffelmayo
Risottokugler – Opskrift på risottokugler med trøffelmayo
Risottokugler - Opskrift på risottokugler med trøffelmayo
Risottokugler – Opskrift på risottokugler med trøffelmayo
Risottokugler - Opskrift på risottokugler med trøffelmayo
Risottokugler – Opskrift på risottokugler med trøffelmayo

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift bedømmelse




*