Opskrift på den lækreste snack, - sprøde risottokugler med en lækker parmesan/trøffel mayo.Denne opskrift giver ca. 12 stk.
Ret Appetizer, Forret, Snack
Køkken Italiensk
Nøgleord Hapser, Risotto
Samlet tid 30 minutterminutter
Servings 12stk
Calories 235kcal
Author Dianna
Ingredienser
Sprøde risottokugler
550g
risotto rest, - jeg lavede med rester af denne spinat risotto
3-4spskhvedemel
2
æg, sammenpisket
100grasp
Lidt salt
1lrapsolie til fritering
Trøffelmayo med parmesan
20g
æggeblommer
20g
parmesan, fintrevet
1,5dl
rapsolie
1-2tsk
trøffelolie
1tsk
dijon sennep
1spskcitronsaft eller hvidvinseddike
Salt
Derudover
Frisk trøffel til toppen
Sådan gør du
Trøffelmayo med parmesan
Kom æggeblommer, revet parmesan, dijon og halvdelen af citronsaften en minihakker, og blend til den har en ensartet konsistent. Skrab kanterne ned en gang undervejs.
Tilsæt trøffelolie og rapsolie, lidt ad gangen, gerne mens minihakkeren kører, hvis det er muligt. Fortsæt til mayonnaisen har den rette konsistens, og smag derefter til med salt og evt. mere citronsaft.
Stil den på køl til den skal serveres.
Sprøde risottokugler
Varm olien op i en stor gryde til ca. 170 grader.
Placer 3 dybe tallerkener på bordet, en med hvedemel blandet med lidt salt, en med sammenpisket æg og en med rasp.
Form risottoen til kugler, ca. 45 g/stk., - sørg for at de er formet godt faste. Rul dem først i mel, derefter æg og til sidst i raspen. Hvis du oplever at risottoen ikke vil hænge sammen tager du blot en smule rasp og lidt æg og blander i risottoen og lader det trække et øjeblik, - det afhjælper problemet.
Fritter risottokuglerne i olien til de er gyldne og sprøde, ca. 5 min. alt efter temperaturen på olien.
Lad dem suge og køle let af på lidt køkkenrulle inden de serveres med den lækre parmesan/basilikums mayo.
Anret med mayoen i et glas, eller læg klatter af mayo på serveringsbrættet og placer risottokuglerne oven i, - sørg da for de ikke er for varme så mayoen smelter.