
Nem og lækker forret, appetizer eller bare til frokost. Sprødt smørstegt rugbrød toppet med en lækker laksesalat, frisk grønt og rødløg. Super nemt og så smager det bare fantastisk.
Alt efter om det serveres som en skive “smørrebrød” eller som en lille appetizer passer denne portion lakseslat til 4-6 personer.
Indeholder reklame for Aalborg Akvavit.

Smørstegt rugbrød med laksesalat
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
Laksesalat
- 200 g røget laks
- 1 1/2 dl creme fraiche
- 2 spsk mayonnaise
- 1/2 lille rødløg, finthakket
- 1 bdt dild, finthakket
- 1/2 bdt purløg, finthakket
- 2 spsk citronsaft
- Salt og peber
Derudover
- 6 skiver tyndskåret rugbrød
- 25 g smør
- Ærteskud, dild og finthakket rødløg til toppen
Sådan gør du
Laksesalat
- Rør creme fraiche, mayonnaise, rødløg, dild og purløg sammen.
- Skær laksen ud i små tern og vend den i dressingen.
- Smag til med citronsaft salt og peber, og stil på køl til den skal serveres.
Smørstegt rugbrød med laksesalat
- Skær kanterne af rugbrødsskiverne, så du får 6 rektangulære stykker.
- Smelt smørret på en pande ved jævn høj varme, og steg brød skiverne i 2-3 minutter på hver side, – til de er gyldne og let sprøde på overfladen. Skiverne bliver yderligere sprøde når de tages af panden.
- Læg brødskiverne på lidt køkkenrulle og lad dem køle af.
- Top brød skiverne med laksesalat, sprøde ærteskud, frisk dild og rødløg.
- Krydr med friskkværnet peber og server.



Aldeles fantastisk… og nemt.
Jeg har altid denne skønne salat klar i køleskabet. Jeg bruger gravad laks i stedet, da jeg ikke er så vild med røget laks, men det fungerer også super godt.
Hej Pernille
Åhhh hvor er det godt at høre – tak 🙂
Og tak for fiffet med gravad laks, virkelig go idé hvis man ikke er til den røgede.
Rigtig god påske 🙂
Kh Dianna