
Smørstegt rødspætte med nye danske kartofler og den skønneste persillesauce, en klassisk dansk sommer ret, der altid er et hit hos hele familien.
Denne ret minder mig om sol og sommer, derfor serverer jeg den også året rund, da de kolde efterårs/vinter måneder godt kan få én til at hige efter sol og varme.
Jeg har toppet den med frisk gule hindbær og syrlige havtorn, andre gange bruger jeg tyttebær hvis de er til at få fat i, – synes det passer utrolig godt til denne sommer anretning. Og ja, så serverer jeg den altså også tit bare som den er, – smørstegt rødspætte med kartofler og persillesauce.
Denne persillesauce er en klassisk opbagt persillesauce, – prøv også at lave den hvor du bruger kartofler som jævning, – find opskriften her.

Smørstegt rødspætte med persillesauce
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
- 4
store rødspætter
- 2 dl rugmel (eller 1 pose Anna's paner mix, fåes ofte i fiskehuset)
- 2
æg, sammenpisket
- Salt og friskkværnet peber
-
Smør til stegning
Persillesauce
- 50 g
smør
- 3 spsk
hvedemel
- 6 dl kyllingeouillon
- 2 1/2 dl
piskefløde eller sødmælk
- 1 stort bundt persille, finthakket
-
Salt og hvid peber
Tilbehør
- Kogte kartofler
- Urter til pynt
Gourministeriet Premium
Med Gourministeriets app får du en reklamefri oplevelse på både web og app, adgang til kalorier og energifordeling på 400+ opskrifter (opdateres løbende), mulighed for at gemme dine favoritter samt notifikationer når nye retter lander. Læs mere herSådan gør du
Persillesauce
- Smelt smørret i en gryde og pisk melet ud heri. Varm det godt igennem i et par minutter under omrøring.
- Tilsæt bouillonen lidt ad gangen, og rør derefter mælk eller fløden i. Lad saucen varme godt igennem i 10-15 minutter. Husk at piske jævnligt så den ikke brænder på, og tilsæt evt. mere væde hvis der er behov for det.
- Inden servering tilsættes persillen – varm saucen igennem og smage til med salt og friskkværnet peber.
Rødspætterne
- Vask rødspætterne grundigt og dub dem tørre med et viskestykke eller køkkenrulle.
- Vend dem i sammenpisket æg, og derefter i en blanding af mel, salt og friskkværnet peber – eller den færdigblandede mix.
- Smelt smørret på en stor pande, og steg fiskene gyldne ved middel varme i ca. 5-7 minutter på hver side, alt efter størrelse.
- Server rødspætterne med nye kartofler og persillesauce, og top evt. med friske urter.
Næringsindhold (pr. servering)
Næringsindholdet er autogenereret og vejledende. Det er angivet per servering. Der tages forbehold for fejl og variationer.

