Opskrift små limetærter med marengs

Små limetærter med marengs og pistacie

Små limetærter med marengs og pistacie
Opskrift på små limetærter med marengs og pistacie Denne portion giver 4 stk
Opskrift små limetærter med marengs

Smukke, fine og virkelig lækreminitærter.
Vi er vilde med de her lækre limetærter, de er simpelthen super fine at servere når man får gæster og de smager virkelig helt fantastisk. Den syrlige limecreme og den søde marengs giver et lækkert modspil til den lidt fede mørdej.

Opskrift små limetærter med marengs

Små limetærter med marengs og pistacie

Opskrift på små limetærter med marengs og pistacie Denne portion giver 4 stk
Ingen bedømmelser
Udskriv Pin Bedøm
Samlet tid: 2 timer 30 minutter
Antal: 4 Personer
Forfatter: Dianna

Ingredienser

Mørdej

  • 200 g

    hvedemel

  • 60 g

    flormelis

  • 100 g

    smør, stuetempereret

  • 1

    æg

  • 1 tsk

    vaniljesukker

  • Et nip salt

Limefyld

  • 2

    æg

  • 80 g

    sukker

  • 60 g

    piskefløde

  • 1/2 dl

    friskpresset limesaft

Marengs

  • 50 g

    æggehvider

  • 50 g

    sukker

  • 60 g

    flormelis

  • 1/2 tsk

    vaniljepulver (ikke sukker)

  • Et nip salt

Pynt

  • Usaltede pistacienødder, grofthakkede

  • Frisk timian, citronmelisse eller mynte

Sådan gør du

Mørdej

  • Bland hvedemel, flormelis, vanilje og salt.
  • Smuldr smørret i blandingen og bland det godt og hurtigt sammen med hænderne. Der må ikke ligge nogle smørklumper tilbage, det hele skal ende med at være en god smuldret masse.
  • Saml massen med ægget og ælt den hurtigt sammen til den er glat og jævn, - det gøres nemmest på køkkenbordet.
  • Når dejen er fin og glat lægges den i en pose og på køl i minimum 1 time.
  • Rul derefter mørdejen ud i et tynd lag, ca. 2-3mm, - brug gerne lidt flormelis hvis den klistrer.
  • Beklæd tærteformene med dejen og tryk den forsigtigt på plads og fjern overskydende dej fra toppen af formen med en kniv, så du har en fin lige kant.
  • Beklæd tærterne med et lille stykke bagepapir og fyld hver form med tørrede bønner, linser eller lignende så dejen holdes på plads.
  • Forbag tærterne ved 175 grader i ca. 12 min.
  • Lad skallerne køle let og tag dem forsigtigt ud af formene og stiller dem på en bageplade beklædt med bagepapir.

Limefyld

  • Pisk æg, sukker, vanilje og limesaft i en skål.
  • Pisk fløden let, - og vend derefter i limemassen.
  • Fordel lagen i de forbagte tærteskaller.
  • Bag skallerne i ovnen ved 125 grader i ca. 15 minutter eller til fyldes er blevet fast.

Marengs

  • Æggehvider og salt piskes godt stive.
  • Tilsæt sukker og flormelis og pisk til alt sukkeret er opløst.
  • Kom massen i en sprøjtepose med en medium stjernetylle og fordel marengsen på de kolde tærter.
  • Brænde marengsen let på toppen med en brænder.
  • Pynt med hakkede usaltede pistacienødder og lidt timian, citronmelisse eller hvad der står i vindueskarmen.

Noter

Jeg bager tærteskallerne i små tærteforme på 10 cm i diameter, - det er en perfekt størrelse til denne portionsanrettede dessert.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift bedømmelse




*