
Lækker smør stegt kulmule serveret med en skøn kaperssmørsauce samt en lun rosenkålssalat med ristede hasselnødder, – et nem og virkelig lækkert måltid.
Jeg er vild med kulmule, strukturen er blød og lækker, og den smelter nærmest på tungen. Om du vil spise skindet er valgfrit, men husk at rense for skæl hvis du vil prøve det.

Skindstegt kulmule med kaperssmør og lun rosenkålssalat
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
Fisken
- 700 g
kulmulefilet
- 20 g
smør
- Lidt sukker, ca. 1/2 tsk
-
Salt
Smørsauce
- 100 g
smør
- 2
skalotteløg, finthakket
- 1
citron, saft og fintrevet skal heraf
- 1 glas
kapers, 60-100 g, drænet for væde
- 1 håndfuld
persille, finthakket
-
Salt og peber
Lun rosenkålssalat
- 400 g
rosenkål
- 50 g
smør
- 60 g
ristede hasselnødder, grofthakket
- 1 spsk
honning
- 1 håndfuld
persille, finthakket
- 1/2
citron, fintrevet skal heraf
-
Salt og peber
Sådan gør du
Lun rosenkålssalat
- Rens rosenkålene og gem de yderste blade til pynt. Overhæld blade og rosenkål med kogende vand og skyl derefter i koldt vand, - på den måde får de et flot grøn farve.
- Halver de største rosenkål, og lad de mindste forblive hele.
- Smelt smørret på en pande og steg rosenkålene ved middel varme til de er gyldne, - ca. 3-5 min.
- Hæld de grofthakkede hasselnødder over sammen med citronskal, persille og honning og smag til med salt og peber.
- Inden servering vendes de friske rosenkålsblade i salaten.
Fisken
- Rens fisken grundigt, evt. også for skæl hvis skindet skal spises. Det gøres nemt med bagsiden af en kniv der køres mod skællaget på skindsiden, - skyld derefter stykket og dup det tørt i et viskestykke.
- Del fisken i 4-8 stykker, drys med en smule sukker og salt og lad det stå i 5-10 min.
- Smelt smørret på en pande ved middel varme, det skal lige akkurat bruse uden at det branker. Steg fisken, på skindsiden i ca. 3-5 min. (alt efter tykkelse), vend stykkerne, sluk for varmen og lad fisken stå 1 minuts tid ved eftervarmen. Læg fisken til side og brug samme pande til saucen.
Smørsaucen
- Smelt smørret på panden og steg løgene klare ved middel varme. Hæld kapers over sammen med citronsaft og fintrevet citronskal og varm igennem.
- Tilsæt persille og smag til med salt og peber.
- Anret kulmule på en tallerken, overhæld med kaperssauce og server med den lune rosenkålssalat.
Det var meget lækkert
Hej Tove
Det gør mig så glad at høre, tusind tak:)
Kh Dianna
Lækker opskrift
Tusind tak, det er jeg virkelig glad for at høre 🙂
Dbh Dianna
Det smagte fuldstændig fantastisk Det er ikke sidste gang, jeg laver det – der var også stor ros fra manden
Hej Karina
Det er jeg simpelthen så glad for at høre, tusind tak for de søde ord 🙂
Kh Dianna
Meget lækkert!
Hej Annelise
Ej hvor er det dejligt du skriver det, tusind tak for de søde ord 🙂
Kh Dianna