Prøv min opskrift på en næringsrig og mættende salat, der kombinerer lækre elementer som kikærter, bulgur og feta. Denne kikærtesalat får en frisk smag fra sprød agurk, rødløg, bredbladet persille og en håndfuld knasende pistacienødder.
Salaten er vendt med olivenolie og friskpresset citronsaft, og også kendt som “Jennifer Aniston salat”. Oprindeligt inkluderede bulgursalaten også hakket mynte, det er jeg personligt ikke kæmpe fan af, derfor undlader jeg dette.
Tilsæt det endelig hvis du er til det.
Denne grove, proteinrige og fiberholdige bulgursalat er ideel som en mættende måltidssalat alene, eller som lækkert tilbehør til aftensmaden. Prøv den f.eks. til et stykke kylling eller laks for ekstra protein.
Smagene er super lækre, kombinationen og konsistenserne skønne – og så vil den holde dig mæt i flere timer.
Jeg har brugt grove bulgur – men brug hvad du foretrækker. Du kan sagtens erstatte med fin bulgur, couscous eller quinoa.
Salat med kikærter, bulgur og feta
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
- 2 dl bulgur, quinoa eller couscous
- 1 agurk
- 1 ds kikærter
- 1 lille rødløg
- 2 håndfulde bredbladet persille, finthakket
- 75 g usaltede pistacienødder, grofthakket
- 1 citron, saften heraf
- 3 spsk olivenolie
- 150 g feta
- Salt og peber
- Evt. 2-3 spsk finthakket mynte
Sådan gør du
- Kog bulguren som beskrevet på pakken, og skyl det i koldt vand. Dræn det i en sigte.
- Skyl og dræn kikærterne i en sigte.
- Halver agurken og skær den i skiver. Er den meget tyk kan du skrabe kernerne ud, og skære den i kvarte inden den skæres i skiver.
- Del rødløget i kvarte, og skær det i strimler.
- Hæld bulgur, agurk, rødløg, persille og pistacienødder i en skål, og vend det sammen med olivenolien og saften af en halv citron. Krydr med salt og peber, og smag til med mere citronsaft.
- Vend til sidst smuldret feta i salaten, og top med friskkværnet peber.