Rocky road med juleskum. - Opskrift på rocky road med juleskum

Rocky road med juleskum

Rocky Road med juleskum
Opskrift på rocky road med juleskum, hasselnødder og toffifee
Rocky road med juleskum. - Opskrift på rocky road med juleskum

Rocky road med juleskum, bagte hasselnødder og toffifee. Nem og lækker jule chokolade konfekt, der kan laves på absolut ingen tid.
Du kan bruge lige præcis hvad du ønsker, – kiks, mandler, hasselnødder eller noget helt andet. En nem og super lækker chokolade snack, perfekt året rundt og (naturligvis) gerne på julebordet når der er juleskum i.
Rocky Road opbevares bedst på køl, – tag den ud 5-10 minutter inden den skal serveres, så ikke den er for hård.
Du kan også bruge mælkechokolade til din rocky road, eller et mix, – gør som du foretrækker det.

Rocky road med juleskum. - Opskrift på rocky road med juleskum

Rocky Road med juleskum

Opskrift på rocky road med juleskum, hasselnødder og toffifee
Bedøm opskriften – Jeg håber den smagte dejligt?

Klik & bedøm på stjernerne nedenfor

4.95 fra 19 stemmer
Udskriv Pin Bedøm opskriften 🙂
Ret: Dessert, Snack
Køkken: Dansk
Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 1 time
Samlet tid: 1 time 10 minutter
Antal: 12 personer

Video af opskriften

Ingredienser

  • 300 g chokolade, ca. 55%
  • 25 g smør
  • 2 spsk sirup, – jeg bruger mørk sirup
  • 100 g juleskum
  • 100 g hasselnødder – gerne ristede – få opskriften her
  • 125 g toffifee

Sådan gør du

  • Smelt chokoladen over et vandbad, – sluk for blusset og rør smørret og sirup ud i chokoladen. Rør til du har en ensartet glat chokolade.
    Lad chokoladen køle let af inden du vender "fyldet" i.
  • Halver toffifee chokoladerne, og klip juleskummet i 3-5 stykker.
  • Vend hasselnødder, juleskum og toffifee i chokoladen, og rør det godt sammen.
  • Hæld chokoladen i en form beklædt med bagepapir på ca. 18×22/16×24 eller lignende. Glat den ud så den fylder hele formen og stil på køl et minimum en time.
  • Skær chokoladen ud i passende stykker efterhånden som det skal serveres. Opbevar chokoladen på køl, men tag den gerne ud 5-10 minutter før den skal skæres og serveres, så karamel og juleskum får lidt temperatur.
Rocky road med juleskum. - Opskrift på rocky road med juleskum
Rocky road med juleskum. – Opskrift på rocky road med juleskum

Kommentarer

  1. Vibeke

    Hej Dianna.
    Min chokolade blev tyk og skilte, da jeg rørte smør og sirup i. Fulgte ellers opskriften – hvad tror du der er sket?

    • Hej Vibeke

      Åhhh det er så ærgerligt når det sker, det er også sket for mig, og desværre må man smide derbyer ud.

      Der kan være 2 årsager, – enten er chokoladen smeltet ved for høj varme (det kan også ske over vandbad, det gjorde det for mig), og ellers hvis der er kommet blot en dråbe vand i chokoladen.

      Prøv evt. kun at smelte halvdelen af chokoladen ved svag varme, og rør derefter resten af chokoladen i:)

      Rigtig glædelig jul:)

      Kh Dianna

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bedøm opskriften - jeg håber den smagte godt :)