Rocky Road Croffles – Sprøde croissantvafler med julefyld

Rocky Road Croffles – Croissantvafler med dumle, juleskum og peanuts

Rocky Road croffles - Croissant vafler a la Rocky Road
Opskrift på croissanter i vaffeljern med fyld af rocky road - en skøn idé til julen.
Denne opskrift giver 6 stk.
Rocky Road Croffles – Sprøde croissantvafler med julefyld

Disse Rocky Road croffles er en sjov og anderledes vaffeloplevelse, som kombinerer croissantdejens sprødhed med klassiske Rocky Road ingredienser. Med dumle, juleskum og sprøde peanuts som fyld, bliver de her croffles helt uimodståelige – perfekte til julehyggen, børnefødselsdagen eller en hvilken som helst festlig anledning.
Du kan nemt variere fyldet, så det passer til årstiden eller dine favorit godter, hvilket gør opskriften super fleksibel.
For at opnå det bedste resultat skal croffles’ne bages i et belgisk vaffeljern, hvor de store, dybe huller sikrer en lækker og luftig vaffel. Og så toppes de selvfølgelig med smeltet chokolade og lidt krymmel for et ekstra festligt finish.
De er så nemme at lave, at du kan endda lave dem i forvejen – perfekt når du vil imponere med lidt sødt på kagebordet.
De opbevares bedst ved stuetemperatur. Læg dem i et fad og dæk med film, i en tætlukket beholder eller lignende.

Hvad er croffles?
Croffles er en skøn kombination af croissantdej og vafler – et resultat af to klassikere, der mødes i en perfekt symfoni af sprødhed og luftighed. Navnet “croffles” er en sammentrækning af croissant og waffles (vafler), og trenden er hurtigt blevet populær, ikke kun på grund af smagen, men også fordi de er super nemme at lave.
Til croffles bruger man færdig croissantdej, som bages i et vaffeljern – gerne et belgisk vaffeljern for de bedste resultater. Den lette og sprøde dej får en lækker struktur, når den møder vaffeljernets dybe mønster, hvilket skaber en skøn kombination af sprøde kanter og en blød midte. Croffles kan både laves som en sød eller salt snack alt efter, hvilket fyld du vælger.
Denne lækre hybrid er et oplagt valg til morgenmaden, brunchbordet eller som en eftermiddagsgodte, – perfekt til dessertbordet eller når der skal medbringes “fødselsdagskage” på jobbet, i skole eller børnehaven.
Opskriften kan nemt tilpasses til alle smage og sæsoner, en favorit hos både voksne og børn

Rocky Road Croffles – Sprøde croissantvafler med julefyld

Rocky Road croffles – Croissant vafler a la Rocky Road

Opskrift på croissanter i vaffeljern med fyld af rocky road – en skøn idé til julen.
Denne opskrift giver 6 stk.
Bedøm opskriften – Jeg håber den smagte dejligt?

Klik & bedøm på stjernerne nedenfor

Ingen bedømmelser
Udskriv Pin Bedøm opskriften 🙂
Ret: Dessert
Køkken: Dansk
Nøgleord: Croffles, Croissant, Jul, Jule opskrifter, Julekonfekt
Samlet tid: 20 minutter
Ændre antal6 personer

Equipment

  • Belgisk vaffeljern

Video af opskriften

Ingredienser

  • 240 g croissantdej – jeg bruger 1 pakke Danerolles
  • 6 stk juleskum
  • 9 dumle karameller
  • 25 g peanuts

Topping

  • 50 g chokolade 50%
  • 20 g krymmel

Sådan gør du

  • Halver dumle karamellerne og klip juleskummet i 3 stykker.
    Du skal bruge 3 halve stykker dumle og 2 stykker juleskum i hver.
  • Rul dejen ud og skær den ud i de forsnittede stykker.
  • Fordel fyldet det på de brede stykker af dejen – 3 stykker dumle, 2 stykker skumfidus og 5-6 peanuts på hver.
    Rul stykkerne til croissanter, mas enderne godt sammen.
  • Varm dit belgiske vaffeljern op, læg 1-2 croissanter i ad gangen (afhængigt af størrelsen på vaffeljernet), luk og lad croissanterne bage i ca. 1 1/2 minut.
    Tjek undervej – der er stor forskel på hvordan de varmer, om man kan juster grader mv.
  • Læg de bagte cruffles til side på en rist. Pas på du ikke brænder dig – karamel og skimfinduser smelter og kan god dryppe igennem, så vær forsigtigt.

Topping

  • Smelt chokoladen over et vandbad eller i mikroovnen, og dryp chokoladen over de let afkølede cruffles – brug en ske eller lignende.
  • Drys med krymmel imens chokladen er blød – og stik evt. en pind i enden af hver cruffle.

Opbevaring

  • Opbevar dine cruffles i en beholder med låg, i et fad med film over eller lignende – og ved stuetemperatur.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bedøm opskriften - jeg håber den smagte godt :)