Jordskokkerisotto - Opskrift på risotto med jordskokker

Risotto med jordskokker og spinat

Risotto med jordskokker og spinat
Opskrift på nem og lækker jordskokkerisotto med spinat og parmesan.
Jordskokkerisotto - Opskrift på risotto med jordskokker

Lækker cremet jordskokkerisotto toppet med sprøde jordskokke chips, – enkelt og virkelig lækkert.
En skøn efterårs ret der er nem og hurtig at lave, og som bare smager vidunderligt.

Jordskokkerisotto - Opskrift på risotto med jordskokker

Risotto med jordskokker og spinat

Opskrift på nem og lækker jordskokkerisotto med spinat og parmesan.
Bedøm opskriften – Jeg håber den smagte dejligt?

Klik & bedøm på stjernerne nedenfor

4.42 fra 12 stemmer
Print Pin Bedøm opskriften 🙂
Ret: Hovedret
Køkken: Italiensk
Nøgleord: Risotto
Samlet tid: 45 minutter
Ændre antal4 Personer
Gourministeriets kogebøger – Spar op til 125 kr.Hurtig levering og gratis signering hvis du ønsker det 🙂 Bestil her

Video af opskriften

Ingredienser

Jordskokkerisotto

  • 400 g

    risotto ris

  • 400 g

    jordskokker

  • 1

    løg, finthakket

  • 2 håndfulde

    spinat

  • 3 fed

    hvidløg, revet eller presset

  • 160 g

    parmesan, fintrevet

  • 10 dl bouillon, kylling eller grønt
  • 4 dl tør hvidvin eller Noilly Prat
  • Olivenolie
  • Salt og peber

  • Evt. lidt parmesan og forskelligt grønt til toppen

Jordskokke chips

  • 6 store jordskokker
  • Rapsolie
  • Salt

Sådan gør du

Jordskokke chips

  • Rens jordskokkerne, men lad skrællen blive på.
  • Skær dem i tynde skiver på ca. 1 mm., – det gøres nemmest på et mandolinjern.
  • Varm olien op til 160-180 grader og fritter jordskokkerne lidt af gangen til de er gyldne og sprøde.
  • Tag dem op med en hulske og lad dem suge på lidt køkkenrulle, og drys med salt.

Jordskokkerisotto

  • Skræl jordskokkerne og skær dem ud i små tern, – de skal ikke være meget større en 0,4×0,4 cm.
  • Varm olien op i en gryde ved svag/middel varme, og steg jordskokker, løg og hvidløg af i ca. 15 min., – det må ikke brune. Krydr med salt og peber.
  • Hæld risene ved og steg dem med et par minutter, tilsæt evt. lidt mere olie så ikke de brænder på.
  • Hæld hvidvin eller Noilly Pray over og lad det reducere til det halve.
  • Tilsæt boullion lidt ad gangen, og kog risottoen ved svag/middel varme til risene er al dante, ca. 20 min., – tilføj boullion undervejs så resultatet bliver cremet og lækkert.
  • Rør til sidst revet parmesan og spinat i risottoen, smag til med salt og peber, og juster evt. konsistensen med yderligere varm bouillon hvis risottoen er blevet for fast, den skal være lækker cremet.
  • Lad risottoen hvile et par minutter inden den serves, – evt. med et fint drys parmesan, peber og evt. lidt grønt.

Næringsindhold (pr. servering)

Næringsindholdet er autogenereret og vejledende. Det er angivet per servering. Der tages forbehold for fejl og variationer.

Energi (KJ/kcal) : 703 kcal
Protein (g) : 27g
Fedt (g) : 12g
Kulhydrat (g) : 104 g
Mættede fedtsyrer : 7 g
Sukkerarter : 12 g
Salt : 1594 mg

Jordskokkerisotto - Opskrift på risotto med jordskokker
Jordskokkerisotto – Opskrift på risotto med jordskokker
Jordskokkerisotto - Opskrift på risotto med jordskokker
Jordskokkerisotto – Opskrift på risotto med jordskokker

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bedøm opskriften - jeg håber den smagte godt :)