Risotto med jordskokker og spinat
Opskrift på nem og lækker jordskokkerisotto med spinat og parmesan.

Lækker cremet jordskokkerisotto toppet med sprøde jordskokke chips, – enkelt og virkelig lækkert.
En skøn efterårs ret der er nem og hurtig at lave, og som bare smager vidunderligt.

Risotto med jordskokker og spinat
Opskrift på nem og lækker jordskokkerisotto med spinat og parmesan.
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Ændre antalPersoner
Følg mig på Instagram +250.000 følger Gourministeriet på Instagram
Video af opskriften
Ingredienser
Jordskokkerisotto
- 400 g
risotto ris
- 400 g
jordskokker
- 1
løg, finthakket
- 2 håndfulde
spinat
- 3 fed
hvidløg, revet eller presset
- 160 g
parmesan, fintrevet
- 10 dl
bouillon, jeg bruger kylling eller grøntsagsbouillon
- 4 dl
tør hvidvin (eller Noilly Prat, - det smager også dejligt)
- 1/2 dl
olivenolie
-
Salt og peber
-
Evt. lidt parmesan og forskelligt grønt til toppen
Jordskokke chips
- 6 store jordskokker
- 1 l
rapsolie
-
Salt
Sådan gør du
Jordskokke chips
- Rens jordskokkerne, men lad skrællen blive på.
- Skær dem i tynde skiver på ca. 1 mm., - det gøres nemmest på et mandolinjern.
- Varm olien op til 160-180 grader og fritter jordskokkerne lidt af gangen til de er gyldne og sprøde.
- Tag dem op med en hulske og lad dem suge på lidt køkkenrulle, og drys med salt.
Jordskokkerisotto
- Skræl jordskokkerne og skær dem ud i små tern, - de skal ikke være meget større en 0,4x0,4 cm.
- Varm olien op i en gryde ved svag/middel varme, og steg jordskokker, løg og hvidløg af i ca. 15 min., - det må ikke brune. Krydr med salt og peber.
- Hæld risene ved og steg dem med et par minutter, tilsæt evt. lidt mere olie så ikke de brænder på.
- Hæld hvidvin eller Noilly Pray over og lad det reducere til det halve.
- Tilsæt boullion lidt ad gangen, og kog risottoen ved svag/middel varme til risene er al dante, ca. 20 min., - tilføj boullion undervejs så resultatet bliver cremet og lækkert.
- Rør til sidst revet parmesan og spinat i risottoen, smag til med salt og peber, og juster evt. konsistensen med yderligere varm bouillon hvis risottoen er blevet for fast, den skal være lækker cremet.
- Lad risottoen hvile et par minutter inden den serves, - evt. med et fint drys parmesan, peber og evt. lidt grønt.

