Jordskokkerisotto - Opskrift på risotto med jordskokker

Risotto med jordskokker og spinat

Risotto med jordskokker og spinat
Opskrift på nem og lækker jordskokkerisotto med spinat og parmesan.
Jordskokkerisotto - Opskrift på risotto med jordskokker

Lækker cremet jordskokkerisotto toppet med sprøde jordskokke chips, – enkelt og virkelig lækkert.
En skøn efterårs ret der er nem og hurtig at lave, og som bare smager vidunderligt.

Jordskokkerisotto - Opskrift på risotto med jordskokker

Risotto med jordskokker og spinat

Opskrift på nem og lækker jordskokkerisotto med spinat og parmesan.
5 fra 1 stemme
Udskriv Pin Bedøm
Køkken: Gourministeriet
Samlet tid: 45 minutter
Antal: 4 Personer
Forfatter: Dianna

Ingredienser

Jordskokkerisotto

  • 400 g

    risotto ris

  • 400 g

    jordskokker

  • 1

    løg, finthakket

  • 2 håndfulde

    spinat

  • 3 fed

    hvidløg, revet eller presset

  • 160 g

    parmesan, fintrevet

  • 10 dl

    bouillon, jeg bruger kylling eller grøntsagsbouillon

  • 4 dl

    tør hvidvin (eller Noilly Prat, - det smager også dejligt)

  • 1/2 dl

    olivenolie

  • Salt og peber

  • Evt. lidt parmesan og forskelligt grønt til toppen

Jordskokke chips

  • 6 store jordskokker
  • 1 l

    rapsolie

  • Salt

Sådan gør du

Jordskokke chips

  • Rens jordskokkerne, men lad skrællen blive på.
  • Skær dem i tynde skiver på ca. 1 mm., - det gøres nemmest på et mandolinjern.
  • Varm olien op til 160-180 grader og fritter jordskokkerne lidt af gangen til de er gyldne og sprøde.
  • Tag dem op med en hulske og lad dem suge på lidt køkkenrulle, og drys med salt.

Jordskokkerisotto

  • Skræl jordskokkerne og skær dem ud i små tern, - de skal ikke være meget større en 0,4x0,4 cm.
  • Varm olien op i en gryde ved svag/middel varme, og steg jordskokker, løg og hvidløg af i ca. 15 min., - det må ikke brune. Krydr med salt og peber.
  • Hæld risene ved og steg dem med et par minutter, tilsæt evt. lidt mere olie så ikke de brænder på.
  • Hæld hvidvin eller Noilly Pray over og lad det reducere til det halve.
  • Tilsæt boullion lidt ad gangen, og kog risottoen ved svag/middel varme til risene er al dante, ca. 20 min., - tilføj boullion undervejs så resultatet bliver cremet og lækkert.
  • Rør til sidst revet parmesan og spinat i risottoen, smag til med salt og peber, og juster evt. konsistensen med yderligere varm bouillon hvis risottoen er blevet for fast, den skal være lækker cremet.
  • Lad risottoen hvile et par minutter inden den serves, - evt. med et fint drys parmesan, peber og evt. lidt grønt.
Jordskokkerisotto - Opskrift på risotto med jordskokker
Jordskokkerisotto – Opskrift på risotto med jordskokker
Jordskokkerisotto - Opskrift på risotto med jordskokker
Jordskokkerisotto – Opskrift på risotto med jordskokker

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift bedømmelse




*