Lækker cremet jordskokkerisotto toppet med sprøde jordskokke chips, – enkelt og virkelig lækkert.
En skøn efterårs ret der er nem og hurtig at lave, og som bare smager vidunderligt.
Risotto med jordskokker og spinat
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
Jordskokkerisotto
- 400 g
risotto ris
- 400 g
jordskokker
- 1
løg, finthakket
- 2 håndfulde
spinat
- 3 fed
hvidløg, revet eller presset
- 160 g
parmesan, fintrevet
- 10 dl
bouillon, jeg bruger kylling eller grøntsagsbouillon
- 4 dl
tør hvidvin (eller Noilly Prat, - det smager også dejligt)
- 1/2 dl
olivenolie
-
Salt og peber
-
Evt. lidt parmesan og forskelligt grønt til toppen
Jordskokke chips
- 6 store jordskokker
- 1 l
rapsolie
-
Salt
Sådan gør du
Jordskokke chips
- Rens jordskokkerne, men lad skrællen blive på.
- Skær dem i tynde skiver på ca. 1 mm., - det gøres nemmest på et mandolinjern.
- Varm olien op til 160-180 grader og fritter jordskokkerne lidt af gangen til de er gyldne og sprøde.
- Tag dem op med en hulske og lad dem suge på lidt køkkenrulle, og drys med salt.
Jordskokkerisotto
- Skræl jordskokkerne og skær dem ud i små tern, - de skal ikke være meget større en 0,4x0,4 cm.
- Varm olien op i en gryde ved svag/middel varme, og steg jordskokker, løg og hvidløg af i ca. 15 min., - det må ikke brune. Krydr med salt og peber.
- Hæld risene ved og steg dem med et par minutter, tilsæt evt. lidt mere olie så ikke de brænder på.
- Hæld hvidvin eller Noilly Pray over og lad det reducere til det halve.
- Tilsæt boullion lidt ad gangen, og kog risottoen ved svag/middel varme til risene er al dante, ca. 20 min., - tilføj boullion undervejs så resultatet bliver cremet og lækkert.
- Rør til sidst revet parmesan og spinat i risottoen, smag til med salt og peber, og juster evt. konsistensen med yderligere varm bouillon hvis risottoen er blevet for fast, den skal være lækker cremet.
- Lad risottoen hvile et par minutter inden den serves, - evt. med et fint drys parmesan, peber og evt. lidt grønt.