
Portvinsrosiner, – jeg elsker det og de er nærmest uundværlige på et ostebord, – sammen med syltede nødder. Prøv også at servere dem til desserter, – vaniljeis, en tærte med marcipan, nødder og vanilje creme eller lignende. De er super lækre altså.
En af vores yndlings restauranter i området er Restaurant Skotterup i Snekkersten, og de laver de læææækreste portvinsroser. Jeg elsker deres ostetallerken, og nogle gange starter jeg endda med en ostetallerken bare så jeg er sikker på at der er plads til den, – I LOVE IT 😉
Og jeg har fået fingrene i deres opskrift på portvinsrosiner, og den har fået lov at dele den med jer.
Alle i vores omgangskreds der kommer derovre har samme kærlighed til de portvinsrosiner, – så jeg håber du har lyst til at prøve opskriften 🙂

Portvinsrosiner – Skotterup’s portvinsrosiner
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
- 250 g rosiner
- 2 1/2 dl god rød portvin
- 1/2 dl vand
- 75 g sukker
- 2 stjerneanis
- 1 kanelstang
- 1/2 vaniljestang, – er den stor så nøjes med 1/3
Sådan gør du
- Hæld alle ingredienserne i en kasserolle, undtagen rosinerne, – og kog lagen op i ca. 5 minutter. Pisk i den et par gange.
- Tag gryden af blusset og hæld rosinerne ved. Lad gryden stå ved stuetemperatur i 30 minutters tid, og vend rosinerne jævnligt.
- Hæld rosiner og lage på et skoldet patentglas med låg, og opbevar dem på køl.

Skal krydderierne blive i patentglasset?