Portvinsrosiner - Opskrift på portvinsrosiner til oste og desserter

Portvinsrosiner – Skotterup’s portvinsrosiner

Portvinsrosiner - Skotterup's portvinsrosiner
Opskrift på de lækreste portionsrosiner, - perfekte til ostebordet.
Portvinsrosiner - Opskrift på portvinsrosiner til oste og desserter

Portvinsrosiner, – jeg elsker det og de er nærmest uundværlige på et ostebord, – sammen med syltede nødder. Prøv også at servere dem til desserter, – vaniljeis, en tærte med marcipan, nødder og vanilje creme eller lignende. De er super lækre altså.
En af vores yndlings restauranter i området er Restaurant Skotterup i Snekkersten, og de laver de læææækreste portvinsroser. Jeg elsker deres ostetallerken, og nogle gange starter jeg endda med en ostetallerken bare så jeg er sikker på at der er plads til den, – I LOVE IT 😉
Og jeg har fået fingrene i deres opskrift på portvinsrosiner, og den har fået lov at dele den med jer.
Alle i vores omgangskreds der kommer derovre har samme kærlighed til de portvinsrosiner, – så jeg håber du har lyst til at prøve opskriften 🙂

Portvinsrosiner - Opskrift på portvinsrosiner til oste og desserter

Portvinsrosiner – Skotterup’s portvinsrosiner

Opskrift på de lækreste portionsrosiner, – perfekte til ostebordet.
Bedøm opskriften – Jeg håber den smagte dejligt?

Klik & bedøm på stjernerne nedenfor

4.83 fra 17 stemmer
Udskriv Pin Bedøm opskriften 🙂
Ret: Dessert, Tilbehør
Køkken: Dansk
Samlet tid: 10 minutter
Ændre antal8 personer

Video af opskriften

Ingredienser

  • 250 g rosiner
  • 2 1/2 dl god rød portvin
  • 1/2 dl vand
  • 75 g sukker
  • 2 stjerneanis
  • 1 kanelstang
  • 1/2 vaniljestang, – er den stor så nøjes med 1/3

Sådan gør du

  • Hæld alle ingredienserne i en kasserolle, undtagen rosinerne, – og kog lagen op i ca. 5 minutter. Pisk i den et par gange.
  • Tag gryden af blusset og hæld rosinerne ved. Lad gryden stå ved stuetemperatur i 30 minutters tid, og vend rosinerne jævnligt.
  • Hæld rosiner og lage på et skoldet patentglas med låg, og opbevar dem på køl.
Portvinsrosiner - Opskrift på portvinsrosiner til oste og desserter
Portvinsrosiner – Opskrift på portvinsrosiner til oste og desserter

Kommentarer

  1. Tina Schmidt

    5 stars
    Skal krydderierne blive i patentglasset?

  2. Det er de bedste rosiner i lage. Har lige fundet et glas der er et par md gl. de er lige så fine som nylavet. De her blev fordelt i glassene til gløgg, perfekt

    • Hej Rikke

      Ihhh hvor er det dejligt at høre 🙂

      Jeg er også selv helt afhængig af dem, – elsker dem til en god ost 🙂

      Kh Dianna

Skriv et svar til Tina Schmidt Cancel

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bedøm opskriften - jeg håber den smagte godt :)