Æblecrumble med marcipan - Opskrift på crumble med æble

Æblecrumble med marcipan

Æblecrumble med marcipan
Opskrift på lækker æblecrumble emd kanel - Crumblekage med æbler og kanel.
Æblecrumble med marcipan - Opskrift på crumble med æble

Nem og lækker crumblekage bagt med æbler, marcipan og kanel. Denne æblecrumble er super nem at lave, og så er det en kage der klæder alle årstider.
Server den lun med iskold creme fraiche blandet med citronskal og vanilje, en god vaniljeis eller flødeskum.
Kagen kan også såerveres kold, – men personligt foretrækker jeg den lun.

Æblecrumble med marcipan - Opskrift på crumble med æble

Æblecrumble med marcipan

Opskrift på lækker æblecrumble emd kanel – Crumblekage med æbler og kanel.
Bedøm opskriften – Jeg håber den smagte dejligt?

Klik & bedøm på stjernerne nedenfor

4.46 fra 42 stemmer
Udskriv Pin Bedøm opskriften 🙂
Ret: Dessert
Køkken: Dansk
Samlet tid: 45 minutter
Ændre antal6 personer

Video af opskriften

Ingredienser

Æblefyld

  • 650 g æbler – ca. 5 stk
  • 3 spsk sukker
  • 2 tsk kanel

Crumble

  • 100 g havregryn – gerne grovvalsede
  • 100 g hvedemel
  • 80 g hasselnødder eller mandler, grofthakkede
  • 80 g sukker
  • 150 g koldt smør
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 1 godt nip salt
  • 100 g marcipan, groftrevet

Til servering

  • 3 dl creme fraiche
  • 1 spsk flormelis
  • 1 citron, fintrevet skal heraf
  • 2 tsk vaniljesukker

Sådan gør du

Æblefyld

  • Skær æblerne i tern eller skiver og vend dem med sukker og kanel.
  • Hæld æblerne i en tærteform på ca. 25 cm., og fordel dem godt.

Crumble

  • Bland mel, havregryn, vaniljesukker, salt, hakkede nødder og sukker i en skål, og smuldr smørret heri. Smør og de andre ingredienser skal smuldres helt sammen, – så du får en crumble.
  • Fordel halvdelen af marcipanen over æblerne, og drys med halvdelen af crumblen. Top med den sidste halvdel af marcipan og resten af crumblen, – sørg for at æblerne er dækket hele vejen rundt.
  • Bag din æblecrumble i en forvarmet ovn ved 200 grader, almindelig ovn, i ca. 25 minutter. Jeg sætter den gerne på næstnederste rille, – da nogle ovne varmer kraftigere ovenfra.
  • Lad æblecrumblen hvile i 10 minutters tiden inden den serveres med creme fraiche rørt med vanilje, flormelis og citronskal.
    *Du kan også servere crumblen med flødeskum eller vaniljeis.
Æblecrumble med marcipan - Opskrift på crumble med æble
Æblecrumble med marcipan – Opskrift på crumble med æble
Æblecrumble med marcipan - Opskrift på crumble med æble
Æblecrumble med marcipan – Opskrift på crumble med æble

Kommentarer

  1. Kan den fryses?

  2. Karina

    Hej – jeg vil bare sige at jeg har haft frosset resten af en æblecrumble (din opskrift) og efterfølgende varmet den i microovn – og den var næsten lige så god som da den var friskbagt

  3. Hanne Lund

    Kan man lave mørdejen klar dagen før? Så det bare er at samle kagen dagen efter når man har gæster? Eller kan man varme den ligeså stille op igen?

    • Hej Hanne

      Du kan gøre begge dele 🙂
      Dejen kan sagtens ligge på køl natten over, og du kan også varme kagen op hvis du synes det er nemmest 🙂

      Kh Dianna

  4. Jeanette

    Hvor mange dage kan den holde sig på køl? ☺️

  5. karin Mogensen

    Vildt lækkert. Gæsterne nød den!

  6. Jeg har gluten allergi Hvad kan jeg bruge istedet

    • Hej Anny

      Uhhh jeg har ikke prøvet at lave den uden hvedemel, – men prøv at bruge 100 g havremel (blendet havregryn) i stedet for, og så stadig med 100 g havregryn der ikke er blendet 🙂

      Kh Dianna

  7. Birte Jensen

    Til Anny og andre med glutenallergi:
    Brug mandelmel i stedet for hvedemel, det bliver den kun bedre af.
    KH Birte

  8. LeneJensen

    5 stars
    Den bedste og nemmeste opskrift altid et hit når gæster ventes.

  9. Er det lag på lag? Eller æbler, marcipan, crumble? Jeg er lidt forvirret over formuleringen 🙂

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bedøm opskriften - jeg håber den smagte godt :)