Pasta med cremet tomatsauce - Opskrift med friske tomater

Pasta med friske tomater, hvidvin og mascarpone

Pasta med friske tomater, hvidvin og mascarpone
Opskrift på lækker cremet pasta med friske tomater, masser af hvidløg, hvidvin og mascarpone.
Pasta med cremet tomatsauce - Opskrift med friske tomater

Fantastisk nem og lækker pasta, cremet og enkel og spækket med lækre smage. Pastaen er lavet med friske tomater, masser af hvidløg og basilikum, hvidvin, parmesan og mascarpone, – nogle smage der arbejder perfekt sammen.
Jeg lavede pastaen fordi jeg havde en god portion cherry tomater liggende der skulle bruges, samt en rest mascarpone fra da vi lavede pizza. Jeg forventede selvfølgelig et godt resultat, for med de råvarer kan det ikke gå helt galt, – men det blev altså endnu bedre end jeg havde turde håbe på.

Pasta med cremet tomatsauce - Opskrift med friske tomater

Pasta med friske tomater, hvidvin og mascarpone

Opskrift på lækker cremet pasta med friske tomater, masser af hvidløg, hvidvin og mascarpone.
5 fra 1 stemme
Udskriv Pin Bedøm
Køkken: Italiensk
Samlet tid: 35 minutter
Antal: 4 Personer
Forfatter: Dianna

Ingredienser

  • 500 g

    pasta

  • 450 g

    friske tomater, gerne lækre cherrytomater, skåret i halve

  • 1

    løg, finthakket

  • 4 fed

    hvidløg, revet eller presset

  • 8

    stilke frisk basilikum

  • 1

    dl hvidvin (kan undlades eller erstattes af 1 dl grøntsagsbouillon)

  • 200 g

    mascarpone (kan erstattes af 2 1/2 dl piskefløde)

  • 50 g

    parmesan, revet

  • 1/2 tsk

    tørret basilikum

  • 1/4 tsk

    chiliflager

  • Olie

  • Salt og peber

  • 1/2 dl

    pastavand

Sådan gør du

  • Varm en sjat olie i en gryde og svits løg, hvidløg og chiliflager til løgene er klare.
  • Tilsæt tomaterne, tørret basilikum og bladene af 6 stilke basilikum, krydr med peber og svits af i ca. 15 min.
  • Hæld hvidvinen over og kog den ind.
  • Tilsæt mascarpone og parmesan og lad retten simre i 10 min., - kog imens din pasta, gerne al dente.
  • Inden servering vendes de sidste basilikums blade i retten, og der smages til med salt og peber.
  • Vend den drænede pasta i saucen og tilsæt evt. 1/2-1 dl kogevand hvis der er behov for det.
  • Server pastaen, - evt. toppet med mere frisk basilikum og frisk kværnet peber.
Pasta med cremet tomatsauce - Opskrift med friske tomater
Pasta med cremet tomatsauce – Opskrift med friske tomater
Pasta med cremet tomatsauce - Opskrift med friske tomater
Pasta med cremet tomatsauce – Opskrift med friske tomater
Pasta med cremet tomatsauce - Opskrift med friske tomater
Pasta med cremet tomatsauce – Opskrift med friske tomater
Pasta med cremet tomatsauce - Opskrift med friske tomater
Pasta med cremet tomatsauce – Opskrift med friske tomater
Pasta med cremet tomatsauce - Opskrift med friske tomater
Pasta med cremet tomatsauce – Opskrift med friske tomater

Kommentarer

  1. Pingback: Pasta med oksemørbrad, svampe, spinat og mascarpone - Gourministeriet

  2. Vanvittig skøn og helt enkel ret. En kæmpe succes her i huset. Jeg valgte at bytte mascarpone ud med ricotta for en lidt “slankere” udgave, og det var bestemt ikke tosset. Heldigvis havde vi pasta på lager indkøbt i og hjembragt fra Toscana. Tanken og minderne om, hvor pastaen er indkøbt gav helt sikkert lidt ekstra kærlighed til retten Jeg glæder mig allerede til næste gang, retten skal på bordet. Snart!

    • Hej Lisa

      Ej det lyder virkelig også lækkert 🙂 Og ricotta har jo samtidig den lækre cremede konsistens, rigtig god idé – det vil jeg også prøve 🙂
      Arh men så bliver det da heller ikke bedre, – det er skønt, at bringe lokale råvarer hjem fra en dejlig solskins rig ferie, og så lige netop tage dem frem på en kold vinter dag, uhmm 🙂
      Tak for din rigtig dejlige besked 🙂

      Kh Dianna

  3. Den skal prøves i morgen (24/3-21) mums

    • Hej Mark

      Det lyder dejligt, – den smager simpelthen så godt, så det kan du godt glæde dig til

      Rigtig god aften

      De bedste hilsner
      Dianna

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift bedømmelse




*