Pommes fondant - Opskrift på pommesfondant med krydderurter

Pommes fondant

Pommes fondant
Opskrift på lækre pommes fondant - en skøn kombi af stegt og bagt kartoffel.
Pommes fondant - Opskrift på pommesfondant med krydderurter

Lækre pommes fondant – en skøn kartoffel der med fordel kan forberedes i god tid, og blot bages inden den skal serveres.
Pommes fondant er super nemme at lave og så smager de altså virkelig dejligt.
Kartoflerne skæres i lige store firkanter eller rektangler, og steges derefter gyldne på alle sider i en god portion smør – og derefter bage de i ovnen, med bouillon – til de er møre.
Hvis du gerne vil være i god tid kan du sagtens forberede kartoflerne tidligere på dagen. Efter de er brunede kan du stille dem på køl, og smide dem i ovnen sammen med bouillon når det passer ind i middagen.
En perfekt kartoffel hvis du skal servere for flere, til nytårs middagen eller lignende.

Brug resterne – undgå madspild
Vask kartoflerne grundigt, eller skræl dem inden de skæres ud. Det du skærer fra kan du nemlig bruge til en portion ovnkartofler, til en suppe eller kartoffelmos. Skal de ikke bruges med det samme, så opbevar resterne på køl, i en gryde med vand og under låg – der kan de sagtens holde et par dage.
På den måde undgår du at smide halvdelen af kartoflen ud.

Pommes fondant - Opskrift på pommesfondant med krydderurter

Pommes fondant

Opskrift på lækre pommes fondant - en skøn kombi af stegt og bagt kartoffel.
Bedøm opskriften - Jeg håber den smagte dejligt?

Klik & bedøm på stjernerne nedenfor

5 fra 2 stemmer
Udskriv Pin Bedøm opskriften 🙂
Ret: Tilbehør
Køkken: Dansk, Gourministeriet
Samlet tid: 1 time
Ændre antal4 personer

Video af opskriften

Ingredienser

  • 4 store elle 8 mindre bagekartofler
  • 150 g smør
  • 2 kviste

    timian

  • 2 fed

    hvidløg, knust

  • 3 dl

    grøntsagsbouillon

  • Olie
  • Salt og friskkværnet peber

Sådan gør du

  • Skær kartoflerne ud i lige store firkanter eller rektangler. Er bage kartoflerne meget store, kan du skære hver af dem ud i 2 stykker.
  • Smelt smørret på en pande med en smule olie, tilsæt urter og hvidløg og lad det bruse godt op.
  • Brun kartoflerne af på alle sider ved god høj varme, til de har en gylden overflade – krydr med salt og friskkværnet peber. 
  • Læg kartoflerne i et ovnfast fad, hæld pandens indhold ved sammen med bouillonen, og bag dem i en forvarmet ovn ved 180 grader, almindelig varme, i ca. 30 minutter.
    Stik i kartoflerne for at sikre dig de er møre - tilberednings tiden kan variere alt efter størrelsen.

Kommentarer

  1. Merete

    Hej
    Tak for dejlige opskrifter – din side er skøn
    Når pommes fondant kartoflerne skal i ovnen med bouillon, skal bouillonen da blot dække bunden af fadet og ikke kartoflerne?
    Vh Merete

    • Hej Merete

      Tusind tak for din dejlige besked:)

      Bouillonen skal kun lige dække det nederste af kartoflerne:)

      Rigtig glædelig jul:)

      Kh Dianna

  2. Hej Dianna
    Tusind tak for alle dine skønne opskrifter på insta skrev du at pommes fondant kunne laves i forvejen☺️ færdiggøre du dem helt, også bare i køleren?

  3. Lene P.

    Kan man lave kartoflerne dagen før, og så varme op dagen efter? Og evt. hvad er den bedste måde at opvarme dem på?

  4. Hej
    Vil det hjælpe på tilberedningen at dække fadet i ovnen med stanniol?

    • Hej Kenn

      Nu ved jeg ikke helt hvad du tænker, når du skriver om det vil hjælpe på tilberedningen?
      Tænker du om det går hurtigere eller? 🙂

      Jeg ville undlade at dække dem til, så de får mere afbagning under tilberedning 🙂

      Dbh Dianna

  5. Hej
    Kan man brune dem af dagen før, de skal bruges og så tage dem ud af køleskabet en halv times tid inden, de skal i ovnen med bouillon? Og vil det forlænge tilberedningstiden lidt?
    På forhånd tak:)

    • Hej Mette
      Det kan du sagtens gøre ja:)
      Og det burde ikke gøre det store ved tiden, hvis de kommer ud 1/2 times tid inden:)

      Kh Dianna

  6. Anonym

    Tak for de skønne opskrifter.. Kan man mon bruge feks Alm kartofler( sava) så man kan lave flere kartofler til hver??
    Godt Nytår..

  7. 5 stars
    Hej
    Hvilken type af boullion anvender du? Her tænker jeg både smag og form 🙂

    • Hej Anne

      Jeg foretrækker kylling, og opløser blot en terning i noget kogende vand 🙂
      Du kan sagtens bruge en hel terning til denne portion.

      Kh Dianna

      • Charlotte

        Hej.

        Hvis kartoflerne steges tidligere på dagen men først bliver sat i ovnen lige inden spisetid, kan man så anvende resterne af smør, olie og krydderier fra panden igen? Eller vil du gøre det hele klar i et fad (kartofler og rester fra pande) og så hælde bouillon ved lige inden det skal i ovnen?

        Pft og rigtig godt nytår.

        • Hej Charlotte

          Har desværre ikke set din besked før nu – håber det blev godt og at I havde en dejlig aften 🙂

          Kh Dianna

  8. Hej. Lækker opskrift! Ved du hvad de skal have hvis de kommer i airfryer?

    • Hej Nanna

      Tusind tak 🙂
      Har ikke prøvet, men ville sænke temperaturen med ca. 20 grader, og så lige holde øje løbende 🙂

      Kh Dianna

  9. Kan man bruge almindelige, store kartofler i stedet for bagkartofler, eller er der noget der gør den mere velegnet til denne tilberedning? Tak for alle dine skønne opskrifter – der er garanteret velsmag hver gang Vh Julie

    • Hej Julie

      Det kan du sagtens gøre – ingen problemer 🙂
      Og tusind tak for de søde ord, det er jeg så glad for at høre:)

      Rigtig godt nytår 🙂

      Kh Dianna

  10. Anne Mette

    Når de skal servers hælder man så bouillonen fra eller serveres de på et fad?

    • Hej Anne Mette
      De serveres uden bouillonen, så skal de serveres på et fad, så skal bouillonen hældes fra:)

      Kh Dianna

5 from 2 votes (1 rating without comment)

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bedøm opskriften - jeg håber den smagte godt :)