Pommes fondant - Opskrift på pommesfondant med krydderurter

Pommes fondant

Lækre pommes fondant, – en skøn kartoffel der med fordel kan forberedes i god tid, og blot steges/bages inden den skal serveres.
Pommes fondant er super nemme at lave og så smager den altså virkelig dejligt.
Hvis man gerne vil være i god tid kan man sagtens forberede kartoflerne tidligere på dagen. Efter de er brunede kan man stille dem på køl, og smide dem i ovnen sammen med bouillon når det passer ind i middagen.

Pommes fondant

By Jes Brinch Personer: 4
Tid: 1 time

Opskrift på lækre pommes fondant.
Beregn ca. 2 bagekartofler pr. mand.

Ingredienser

  • 8 bagekartofler
  • 150 g smør, - gerne klaret
  • 2 kviste rosmarin
  • 2 kviste timian
  • 2 fed hvidløg, knust
  • 3 dl grøntsagsbouillon

Fremgangsmåde

1

Kartoflerne skæres/stikkes ud i lige store stykker, - så du sikrer at de skal have lige lang tid i ovnen.

2

Smelt den klarede smør på en pande sammen med stilke af krydderurter og knuste hvidløg, og steg kartoffelstykkerne på alle sider til de er flotte brunede.

3

Læg de brunede kartoffelstykker i et ovnfast fad, tilsæt bouillon, og bag dem færdigt i ovnen i ca. 30 min. ved 180 grader, - afhængig af størrelse.

Noter

Man kan med fordel bruge et udstikker til kartoflerne, så sikre man de har præcis samme størrelse, dem på billedet er skåret ud i hånden.

Pommes fondant - Opskrift på pommesfondant med krydderurter
Pommes fondant – Opskrift på pommesfondant med krydderurter
Pommes fondant - Opskrift på pommesfondant med krydderurter
Pommes fondant – Opskrift på pommesfondant med krydderurter

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*