Lækre pommes fondant, – en skøn kartoffel der med fordel kan forberedes i god tid, og blot steges/bages inden den skal serveres.
Pommes fondant er super nemme at lave og så smager den altså virkelig dejligt.
Hvis man gerne vil være i god tid kan man sagtens forberede kartoflerne tidligere på dagen. Efter de er brunede kan man stille dem på køl, og smide dem i ovnen sammen med bouillon når det passer ind i middagen.
Pommes fondant
Opskrift på lækre pommes fondant. Beregn ca. 2 bagekartofler pr. mand.
Ingredienser
- 8 bagekartofler
- 150 g smør, - gerne klaret
- 2 kviste rosmarin
- 2 kviste timian
- 2 fed hvidløg, knust
- 3 dl grøntsagsbouillon
Fremgangsmåde
Kartoflerne skæres/stikkes ud i lige store stykker, - så du sikrer at de skal have lige lang tid i ovnen.
Smelt den klarede smør på en pande sammen med stilke af krydderurter og knuste hvidløg, og steg kartoffelstykkerne på alle sider til de er flotte brunede.
Læg de brunede kartoffelstykker i et ovnfast fad, tilsæt bouillon, og bag dem færdigt i ovnen i ca. 30 min. ved 180 grader, - afhængig af størrelse.
Noter
Man kan med fordel bruge et udstikker til kartoflerne, så sikre man de har præcis samme størrelse, dem på billedet er skåret ud i hånden.

