
Lækre pommes fondant, – en skøn kartoffel der med fordel kan forberedes i god tid, og blot steges/bages inden den skal serveres.
Pommes fondant er super nemme at lave og så smager den altså virkelig dejligt.
Hvis man gerne vil være i god tid kan man sagtens forberede kartoflerne tidligere på dagen. Efter de er brunede kan man stille dem på køl, og smide dem i ovnen sammen med bouillon når det passer ind i middagen.

Pommes fondant
Ingredienser
- 8
bagekartofler
- 150 g
smør, - gerne klaret
- 2 kviste
rosmarin
- 2 kviste
timian
- 2 fed
hvidløg, knust
- 3 dl
grøntsagsbouillon
Sådan gør du
- Kartoflerne skæres/stikkes ud i lige store stykker, - så du sikrer at de skal have lige lang tid i ovnen.
- Smelt den klarede smør på en pande sammen med stilke af krydderurter og knuste hvidløg, og steg kartoffelstykkerne på alle sider til de er flotte brunede.
- Læg de brunede kartoffelstykker i et ovnfast fad, tilsæt bouillon, og bag dem færdigt i ovnen i ca. 30 min. ved 180 grader, - afhængig af størrelse.
Noter



Pommes fondant
Ingredienser
- 8
bagekartofler
- 2 kviste
rosmarin
- 2 kviste
timian
- 2 fed
hvidløg, knust
- 3 dl
grøntsagsbouillon
- Klaret smør, ghee eller rapsolie til stegning
Sådan gør du
- Kartoflerne skæres/stikkes ud i lige store stykker, - så du sikrer at de skal have lige lang tid i ovnen. Beregn 2 pr. person.Lad dem gerne stå og trække i iskoldt vand en times tid, – det er dog ikke et must.
- Smelt en god klat klaret smør eller varm olien på en pande, ved god høj varme – sammen med stilke af krydderurter og knuste hvidløg. Steg kartoffelstykkerne på alle sider til de er flotte brunede. Krydr med salt.Det tager godt 20 minutter, – kartofler bliver samtidig møre i overfladen.
- Læg de brunede kartoffelstykker i et ovnfast fad, tilsæt bouillon, og bag dem færdigt i ovnen i ca. 30 min. ved 180 grader, - afhængig af størrelse.Stik i kartoflerne for at sikre de er møre.