Pommes fondant - Opskrift på pommesfondant med krydderurter

Pommes fondant

Pommes fondant
Opskrift på lækre pommes fondant.
Beregn ca. 2 bagekartofler pr. mand.
Pommes fondant - Opskrift på pommesfondant med krydderurter

Lækre pommes fondant, – en skøn kartoffel der med fordel kan forberedes i god tid, og blot steges/bages inden den skal serveres.
Pommes fondant er super nemme at lave og så smager den altså virkelig dejligt.
Hvis man gerne vil være i god tid kan man sagtens forberede kartoflerne tidligere på dagen. Efter de er brunede kan man stille dem på køl, og smide dem i ovnen sammen med bouillon når det passer ind i middagen.

Pommes fondant - Opskrift på pommesfondant med krydderurter

Pommes fondant

Opskrift på lækre pommes fondant.
Beregn ca. 2 bagekartofler pr. mand.
Bedøm opskriften - Jeg håber den smagte dejligt?

Klik & bedøm på stjernerne nedenfor

4.39 fra 18 stemmer
Udskriv Pin Bedøm opskriften 🙂
Samlet tid: 1 time
Ændre antal4 Personer

Video af opskriften

Ingredienser

  • 8

    bagekartofler

  • 150 g

    smør, - gerne klaret

  • 2 kviste

    rosmarin

  • 2 kviste

    timian

  • 2 fed

    hvidløg, knust

  • 3 dl

    grøntsagsbouillon

Sådan gør du

  • Kartoflerne skæres/stikkes ud i lige store stykker, - så du sikrer at de skal have lige lang tid i ovnen.
  • Smelt den klarede smør på en pande sammen med stilke af krydderurter og knuste hvidløg, og steg kartoffelstykkerne på alle sider til de er flotte brunede.
  • Læg de brunede kartoffelstykker i et ovnfast fad, tilsæt bouillon, og bag dem færdigt i ovnen i ca. 30 min. ved 180 grader, - afhængig af størrelse.

Noter

Man kan med fordel bruge et udstikker til kartoflerne, så sikre man de har præcis samme størrelse, dem på billedet er skåret ud i hånden.
Pommes fondant - Opskrift på pommesfondant med krydderurter
Pommes fondant – Opskrift på pommesfondant med krydderurter
Pommes fondant - Opskrift på pommesfondant med krydderurter
Pommes fondant – Opskrift på pommesfondant med krydderurter
Pommes fondant - Opskrift på pommesfondant med krydderurter

Pommes fondant

Opskrift på lækre pommes fondant.
Beregn ca. 2 bagekartofler pr. mand.
Bedøm opskriften - Jeg håber den smagte dejligt?

Klik & bedøm på stjernerne nedenfor

5 fra 1 stemme
Udskriv Pin Bedøm opskriften 🙂
Ret: Tilbehør
Køkken: Dansk, Gourministeriet
Samlet tid: 1 time
Ændre antal4 Personer

Video af opskriften

Ingredienser

  • 8

    bagekartofler

  • 2 kviste

    rosmarin

  • 2 kviste

    timian

  • 2 fed

    hvidløg, knust

  • 3 dl

    grøntsagsbouillon

  • Klaret smør, ghee eller rapsolie til stegning

Sådan gør du

  • Kartoflerne skæres/stikkes ud i lige store stykker, - så du sikrer at de skal have lige lang tid i ovnen. Beregn 2 pr. person.
    Lad dem gerne stå og trække i iskoldt vand en times tid, – det er dog ikke et must.
  • Smelt en god klat klaret smør eller varm olien på en pande, ved god høj varme – sammen med stilke af krydderurter og knuste hvidløg. Steg kartoffelstykkerne på alle sider til de er flotte brunede. Krydr med salt.
    Det tager godt 20 minutter, – kartofler bliver samtidig møre i overfladen.
  • Læg de brunede kartoffelstykker i et ovnfast fad, tilsæt bouillon, og bag dem færdigt i ovnen i ca. 30 min. ved 180 grader, - afhængig af størrelse.
    Stik i kartoflerne for at sikre de er møre.

Noter

Man kan med fordel bruge et udstikker til kartoflerne, så sikre man de har præcis samme størrelse, dem på billedet er skåret ud i hånden.

Kommentarer

  1. Merete

    Hej
    Tak for dejlige opskrifter – din side er skøn
    Når pommes fondant kartoflerne skal i ovnen med bouillon, skal bouillonen da blot dække bunden af fadet og ikke kartoflerne?
    Vh Merete

    • Hej Merete

      Tusind tak for din dejlige besked:)

      Bouillonen skal kun lige dække det nederste af kartoflerne:)

      Rigtig glædelig jul:)

      Kh Dianna

  2. Hej Dianna
    Tusind tak for alle dine skønne opskrifter på insta skrev du at pommes fondant kunne laves i forvejen☺️ færdiggøre du dem helt, også bare i køleren?

  3. Lene P.

    Kan man lave kartoflerne dagen før, og så varme op dagen efter? Og evt. hvad er den bedste måde at opvarme dem på?

Skriv et svar til Ditte Cancel

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bedøm opskriften - jeg håber den smagte godt :)