Lækre pommes fondant, – en skøn kartoffel der med fordel kan forberedes i god tid, og blot steges/bages inden den skal serveres.
Pommes fondant er super nemme at lave og så smager den altså virkelig dejligt.
Hvis man gerne vil være i god tid kan man sagtens forberede kartoflerne tidligere på dagen. Efter de er brunede kan man stille dem på køl, og smide dem i ovnen sammen med bouillon når det passer ind i middagen.
Pommes fondant
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
- 8
bagekartofler
- 150 g
smør, - gerne klaret
- 2 kviste
rosmarin
- 2 kviste
timian
- 2 fed
hvidløg, knust
- 3 dl
grøntsagsbouillon
Sådan gør du
- Kartoflerne skæres/stikkes ud i lige store stykker, - så du sikrer at de skal have lige lang tid i ovnen.
- Smelt den klarede smør på en pande sammen med stilke af krydderurter og knuste hvidløg, og steg kartoffelstykkerne på alle sider til de er flotte brunede.
- Læg de brunede kartoffelstykker i et ovnfast fad, tilsæt bouillon, og bag dem færdigt i ovnen i ca. 30 min. ved 180 grader, - afhængig af størrelse.
Noter
Pommes fondant
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
- 8
bagekartofler
- 2 kviste
rosmarin
- 2 kviste
timian
- 2 fed
hvidløg, knust
- 3 dl
grøntsagsbouillon
- Klaret smør, ghee eller rapsolie til stegning
Sådan gør du
- Kartoflerne skæres/stikkes ud i lige store stykker, - så du sikrer at de skal have lige lang tid i ovnen. Beregn 2 pr. person.Lad dem gerne stå og trække i iskoldt vand en times tid, – det er dog ikke et must.
- Smelt en god klat klaret smør eller varm olien på en pande, ved god høj varme – sammen med stilke af krydderurter og knuste hvidløg. Steg kartoffelstykkerne på alle sider til de er flotte brunede. Krydr med salt.Det tager godt 20 minutter, – kartofler bliver samtidig møre i overfladen.
- Læg de brunede kartoffelstykker i et ovnfast fad, tilsæt bouillon, og bag dem færdigt i ovnen i ca. 30 min. ved 180 grader, - afhængig af størrelse.Stik i kartoflerne for at sikre de er møre.
Hej
Tak for dejlige opskrifter – din side er skøn
Når pommes fondant kartoflerne skal i ovnen med bouillon, skal bouillonen da blot dække bunden af fadet og ikke kartoflerne?
Vh Merete
Hej Merete
Tusind tak for din dejlige besked:)
Bouillonen skal kun lige dække det nederste af kartoflerne:)
Rigtig glædelig jul:)
Kh Dianna
Hej Dianna
Tusind tak for alle dine skønne opskrifter på insta skrev du at pommes fondant kunne laves i forvejen☺️ færdiggøre du dem helt, også bare i køleren?
Kan man lave kartoflerne dagen før, og så varme op dagen efter? Og evt. hvad er den bedste måde at opvarme dem på?
Hej Lene
Det har jeg ikke prøvet, men tror desværre de bliver bløde 🙂
Kh Dianna