Pistaciesnurrer med remonce - Opskrift på snurrer med pistacie

Pistaciesnurrer med remonce

Pistaciesnurrer med remonce
Opskrift på lækre snurrer med pistacieremonce.
Denne opskrift giver til 12-14 snurrer.
Pistaciesnurrer med remonce - Opskrift på snurrer med pistacie

Lækre bløde og snaskede snurrer fyldt med den skønneste pistacieremonce. De er super nemme at bage og smager bare helt fantastisk dejligt.
Perfekt til en kop te, kaffe eller bare til at stille den søde sult.

Pistaciesnurrer med remonce - Opskrift på snurrer med pistacie

Pistaciesnurrer med remonce

Opskrift på lækre snurrer med pistacieremonce.
Denne opskrift giver til 12-14 snurrer.
3.2 fra 5 stemmer
Udskriv Pin Bedøm
Ret: Brød, Dessert
Køkken: Dansk
Samlet tid: 3 timer 30 minutter
Antal: 6 personer

Ingredienser

Dejen

  • 25 g gær
  • 2 dl lunken danskvand eller vand
  • 1 æg
  • 50 g blødt smør
  • 400 g hvedemel
  • 3 spsk sukker
  • 1/2 tsk kardemomme
  • 1 tsk salt
  • 1 sammenpisket æg til pensling
  • Lidt olie

Pistacieremonce

  • 100 g marcipan
  • 100 g blødt smør
  • 100 g sukker
  • 100 g usaltede pistacienødder, gerne ekstra grønne

Sådan gør du

  • Opløs gæren i den lunkne danskvand, – tilsæt æg og sukker og rør det let sammen.
  • Tilsæt kardemomme og salt sammen med lidt hvedemel, og rør derefter melet i lidt ad gange, til alt melet er brugt og samlet i dejen.
  • Tilsæt smørret i små klumper og ælt dejen godt igennem, gerne på maskine, til den slipper kanterne, – det tager ca. 5-8 min. ved middel hastighed.
  • Smør hænderne med lidt olie, tage dejen ud og spænd den let op ved at folde den ind under hinanden. Smør også hæve skålen med lidt olie, læg dejen tilbage heri, beklæd skålen med film og et klæde, og lad den hæve et lunt sted i et par timer.
  • 15 min. inden dejen er færdighævet blendes pistacienødderne til en mellemfin mel, – eller hakkes fint i hånden. Rør dem sammen med de øvrige ingredienser til remoncen, og lad det stå på køkkenbordet til dejen er færdighævet.
  • Tag dejen ud af skålen, drys en smule mel på bordet, og træk forsigtigt dejen ud i en lille firkant. Rul dejen i i et rektangel på ca. 1/2 cm i tykkelsen. Hvis dejen kan rulles uden ekstra mel er det klart at fortrække.
  • Smør halvdelen af fladen med pistacieremonce, – jeg bruger bare fingrene.
  • Fold dejen på midten, på den smalle led, så du ender op med et mere eller mindre kvadratisk stykke, – mas det let sammen.
  • Skær dejen ud i 12-14 strimler på ca. 1 1/2 cm i bredden, – det gøres nemmest med en pizzaskærer.
  • Rul strimlerne en ad gangen, så den ligesom danner en krølle. Tag derefter strimlen op i hånden og sno den rundt om fingrene og put enden ind i midten og tryk den godt ned så ikke snurren åbner sig under bagning.
  • Placer snurrerne på en bageplade, beklædt med bagepapir, med enderne nedad. Lad dem efterhæve i ca. 30 min. med et klæde over.
  • Pensl snurrerne med sammenpisket æg og bage dem i en forvarmet ovn ved 180 grader, almindelig oven, i ca. 14-15 min. Jeg bager altid én plade ad gangen i almindelig ovn, – du kan også bage 2 plader ad gangen ved varmluft 170 grader.
  • Lad dem køle på en rist inden de pakkes i en lufttæt beholder eller pose.
Pistaciesnurrer med remonce - Opskrift på snurrer med pistacie
Pistaciesnurrer med remonce – Opskrift på snurrer med pistacie
Pistaciesnurrer med remonce - Opskrift på snurrer med pistacie
Pistaciesnurrer med remonce – Opskrift på snurrer med pistacie

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift bedømmelse




*