Perfekte brunede kartofler - Opskrift på brunede kartofler

Perfekte brunede kartofler

Perfekte brunede kartofler
Opskrift på de bedste brunede kartofler
Perfekte brunede kartofler - Opskrift på brunede kartofler

Brunede kartofler smager fantastisk, og det er simpelthen et must på ethvert julebord. Brunede kartofler hører dog ikke kun julen til, det er også virkelig lækkert at servere til f.eks. kogt hamburgerryg og glaseret skinke sammen med enten stuvet spinat eller grønlangkål, – rigtig efterårs klassikere.
Disse brunede kartofler er lavet på små kogte kartofler der efterfølgende er blevet pillet og så brunet, – det giver et langt bedre resultat end dem man køber på glas, selvom de også fungerer fint hvis det skal gå hurtigt. Er tiden til det, så prøve med friskpillede kartofler, – det er tiden værd.
Bruger du kartofler fra glas, skal du med disse også sørge for at kartoflerne er helt tørre, – og ikke kommer direkte fra køleskabet (hvis de er drænet på forhånd). Nogle kartofler fra glas kan være porøse, så vær forsigtig når de hældes på panden.

[yarpp]
Perfekte brunede kartofler - Opskrift på brunede kartofler

Perfekte brunede kartofler

Opskrift på de bedste brunede kartofler
5 fra 2 stemmer
Udskriv Pin Bedøm
Ret: Tilbehør
Køkken: Dansk
Samlet tid: 30 minutter
Antal: 4 Personer
Forfatter: Dianna

Ingredienser

  • 1 kg

    små kartofler, eller glaskartofler

  • Salt

  • 85 g

    sukker

  • 85 g smør, skåret i mindre tern
  • 2 spsk vand - kan undlades

Sådan gør du

  • Vask kartoflerne rene for evt. jordrester og hæld dem i en gryde med kold vand tilsat salt.
  • Bring kartoflerne i kog og skru derefter ned til middel varme så de ikke bulder koger, - og lad dem koge under låg i 5 min.
  • Sluk for varmen og lad dem nu trække færdigt i kogevandet i ca. 12-15 min, alt efter størrelse, stik en kødnål i undervejs så de ikke bliver over tilberedt, og tag evt. en op og skær over, og tjek at de er gennemkogte men stadig faste og med bid.
  • Hæld vandet fra og lad dem køle let af inden de pilles.
  • Pil kartoflerne og fordel dem i f.eks. et ovnfast fad og stil dem på køl så de bliver kolde og tørre inden de skal brunes.
    Tag du ud af køleskabet ca. 20 minutter før de skal brunes, så de får lidt temperatur.
  • Fordel sukker på en pande og lad det smelte ved middel varme (5-6 ud af 9 på mit komfur), - lad det smelte uden at røre i det. Smelter det ujævnt kan du lige vippe panden lidt rundt så sukkeres fordeles bedre.
  • Tilsæt smørret og evt. 1 spsk vand, og lad det bruse op. Sving panden rundt så massen samler sig og stil den tilbage på blusset, stadig ved middel varme. Når smør og sukker har samlet sig til en karamelmasse tilsættes kartoflerne.
  • Lad kartoflerne brune i ca. 15 min og vend dem et par gange undervejs, kun ved at vippe med panden. Undgå så vidt muligt at bruge paletter mv. Tilsæt en sidste spsk vand hvis kartoflerne er ved at blive tørre, ellers undlades dette.
Perfekte brunede kartofler - Opskrift på brunede kartofler
Perfekte brunede kartofler – Opskrift på brunede kartofler
Perfekte brunede kartofler - Opskrift på brunede kartofler
Perfekte brunede kartofler – Opskrift på brunede kartofler

Linkede opskrifter

  1. Pingback: Flæskesteg serveret med grønkålssalat – Gourministeriet

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Opskrift bedømmelse