Perfekte brunede kartofler - Opskrift på brunede kartofler

Perfekte brunede kartofler

Brunede kartofler smager fantastisk, og det er simpelthen et must på ethvert julebord. Brunede kartofler hører dog ikke kun julen til, det er også virkelig lækkert at servere til f.eks. kogt hamburgerryg og glaseret skinke sammen med enten stuvet spinat eller grønlangkål, – rigtig efterårs klassikere.
Disse brunede kartofler er lavet på små kogte kartofler der efterfølgende er blevet pillet og så brunet, – det giver et langt bedre resultat end dem man køber på glas, selvom de også fungerer fint hvis det skal gå hurtigt. Er tiden til det, så prøve med friskpillede kartofler, – det er tiden værd.

Perfekte brunede kartofler

By Dianna Brinch Personer: 4
Tid: Min. 30 min.

Opskrift på de bedste brunede kartofler

Ingredienser

  • 1 kg små kartofler, eller glaskartofler
  • Salt
  • 85 g sukker
  • 85 g smør
  • 1-2 spsk vand

Fremgangsmåde

1

Vask kartoflerne rene for evt. jordrester og hæld dem i en gryde med kold vand tilsat salt.

2

Bring kartoflerne i kog og skru derefter ned til middel varme så de ikke bulder koger, - og lad dem koge under låg i 5 min.

3

Sluk for varmen og lad dem nu trække færdigt i kogevandet i ca. 12-15 min, alt efter størrelse, stik en kødnål i undervejs så de ikke bliver over tilberedt, og tag evt. en op og skær over, og tjek at de er gennemkogte men stadig faste og med bid.

4

Hæld vandet fra og lad dem køle let af inden de pilles.

5

Pil kartoflerne og fordel dem i f.eks. et ovnfast fad og stil dem på køl så de bliver helt kolde og tørre inden de skal brunes.

6

Smelt sukker på en pande ved middel varme, - lad det smelte uden at røre for meget i det.

7

Tilsæt 1 spsk vand og derefter smørret og skru op til kraftig varme. Når smør og sukker har samlet sig til en karamelmasse tilsættes kartoflerne og der skrues igen ned til middel varme.

8

Lad kartoflerne brune i ca. 15 min og vend dem et par gange undervejs. Tilsæt en sidste spsk vand hvis kartoflerne er ved at blive tørre, ellers undlad.

Perfekte brunede kartofler - Opskrift på brunede kartofler
Perfekte brunede kartofler – Opskrift på brunede kartofler
Perfekte brunede kartofler - Opskrift på brunede kartofler
Perfekte brunede kartofler – Opskrift på brunede kartofler

Linkede opskrifter

  1. Pingback: Flæskesteg serveret med grønkålssalat – Gourministeriet

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*