Pastasalat med tomat, svampe og bønner - Opskrift på nem pastasalat

Pastasalat med tomat, svampe og bønner

Pastasalat med tomat, svampe og bønner
Nem og lækker pastasalat med tomat, svampe og bønner - og en lækker marinade med soltørrede tomater, hvidløg og basilikum.
Pastasalat med tomat, svampe og bønner - Opskrift på nem pastasalat

Nem og lækker pastasalat med stegte svampe, haricots verts og friske tomater, – det hele vendt i den lækreste marinade med soltørrede tomater, basilikum og hvidløg, og så lige en håndfuld feta på toppen. Denne her pastasalat er afsindig lækker altså, – masser af smag fra svampene, de soltørrede tomater og basilikum – og en dejlig fyldig pasta salat der mætter godt.
Server pastasalat som tilbehør til aftensmaden, – grill, stegt kylling eller lignende, eller bare alene med et stykke godt brød til.
Pasta salat med svampe, tomat og bønner kan sagtens laves i forvejen. Tag den ud af køleskabet 20 minutter inden den skal servers.

Pastasalat med tomat, svampe og bønner - Opskrift på nem pastasalat

Pastasalat med tomat, svampe og bønner

Nem og lækker pastasalat med tomat, svampe og bønner – og en lækker marinade med soltørrede tomater, hvidløg og basilikum.
Bedøm opskriften – Jeg håber den smagte dejligt?

Klik & bedøm på stjernerne nedenfor

5 fra 12 stemmer
Udskriv Pin Bedøm opskriften 🙂
Ret: Salat, Tilbehør
Køkken: Dansk
Samlet tid: 25 minutter
Ændre antal4 personer

Video af opskriften

Ingredienser

Pastasalat

  • 250 g pasta (ukogt vægt)
  • 200 g cherrytomater, halveret
  • 200 g brune champignon, skåret i skiver
  • 150 g haricots verts, friske eller fra frost
  • 2 håndfulde ruccola
  • 100 g feta

Marinade

  • 80 g soltørrede tomater i olie (vægt uden olie)
  • 3/4 dl oliven olie (brug også gerne olien fra de soltørrede tomater)
  • 1 håndfuld basilikum, finthakket
  • 1 håndfuld persille, finthakket
  • 1 fed hvidløg, revet eller presset
  • Salt og peber

Sådan gør du

Marinaden

  • Bland alle ingredienserne til marinaden og smag til med salt og peber.
  • Stil til side og lad den trække imens pastasalaten laves.

Pastasalat

  • Kog pastaen som beskrevet på posten og skyl den derefter i rigeligt koldt vand. Lad pastaen dræne og tørre i en sigte.
  • Varm en smule olie på en pande og steg champignon skiverne af ved høj varme, – krydr med salt og peber. De skal være lækre brunede og have smidt alt væden.
    Lad svampene køle af på en tallerken på køkkenbordet.
  • På samme pande kan du med fordel lynkoge dine haricots verts i en smule letsaltet vand, – de skal stadig have bid.
    Skyld dem derefter i rigeligt koldt vand, så de beholder den flotte grønne farve, og skær dem evt. i mindre stykker hvis de er store.
  • Bland pastaen med marinaden, og vende derefter svampe, haricots verts, ruccola og tomaterne heri. Bland det hele godt sammen.
  • Anret i en skål og smuldr fetaen over salaten inden servering, – drys evt. med frisk persille.
Pastasalat med tomat, svampe og bønner - Opskrift på nem pastasalat
Pastasalat med tomat, svampe og bønner – Opskrift på nem pastasalat

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bedøm opskriften - jeg håber den smagte godt :)