Pasta med oksemørbrad i cremet trøffelsauce - Opskrift

Pasta med oksemørbrad i trøffelsauce

Fuldstændig fantastisk pasta med smør mør oksemørbrad tilberedt i en skøn cremet svampesauce tilsat trøffelolie.
Denne fantastiske pasta blev jeg inspireret til i løbet af vores sommerferie da vi besøgte en skøn italiensk restaurant i Helsingør, – Ciao Ciao. Jeg fik den lækreste papadelle vendt i denne skønne cremede svampe sauce med oksemørbrad, som jeg her giver mit bud på.
Server den med en god al dente kogt pasta og top med friske parmesan.

Pasta med oksemørbrad i trøffelsauce

By Dianna Brinch Personer: 4
Tid: 45 min.

Opskrift på den lækreste cremede pasta med oksemørbrad og trøffelsauce.

Ingredienser

  • 400-500 g god pasta
  • 400 g oksemørbrad, skåret i større tern
  • 1 store løg, grofthakket
  • 2 fed hvidløg, fintrevet eller presset
  • 40 g tørrede Karl Johan svampe (opblødes som beskrevet på posen)
  • 1 dl rødvin
  • 3 1/2 dl kraftig bouillon (okse eller kalv - jeg brugte en terning til denne portion)
  • 3 1/2 dl piskefløde
  • 1 spsk god trøffelolie, jeg bruger La Tourangelle med hvid trøffel
  • 5 stilke frisk timian, bladene heraf - jeg bruger blød timian
  • Salt og friskkværnet peber
  • Olie
  • Parmesan og frisk timian til toppen

Fremgangsmåde

1

Udblød svampene som beskrevet på posen og pres dem derefter fri for væde. Hak dem evt. en smule hvis stykkerne er meget store.

2

Varm en god sjat olie i en gryde og steg løg og hvidløg klare ved middel varme.

3

Tilsæt de udblødte svampe og steg dem godt af.

4

Tilsæt oksemørbraden, krydr med rigeligt peber og en smule salt, og lad det brune godt af i ca. 5 min. inden timian tilsættes.

5

Hæld rødvinen over og lad den dampe af inden boullion og fløde tilsættes, og lad nu retten simre i 30 min., - rør jævnligt.

6

Kog i mellentiden pastaen al dente som beskrevet på posen.

7

Smag saucen til med trøffelolie, salt og peber, hæld vandet fra pastaen og vend pastaen grundigt i saucen.

8

Server retten toppet med frisk timian og lidt revet parmesan.

Pasta med oksemørbrad i cremet trøffelsauce - Opskrift
Pasta med oksemørbrad i cremet trøffelsauce – Nem og lækker opskrift
Pasta med oksemørbrad i cremet trøffelsauce - Opskrift
Opskrift på pasta med oksemørbrad i cremet trøffelsauce
Pasta med oksemørbrad i cremet trøffelsauce - Opskrift
Pasta med oksemørbrad i cremet trøffelsauce – Opskrift

Kommentarer

  1. Hej Dianna

    Jeg kunne rigtig godt tænke mig at lave denne ret. Men jeg kan ikke finde den trøffelolie som du bruger. Derfor tænkte jeg om du evt. kunne fortælle om, hvor den kan købes? 🙂

    Venlig hilsen
    Tine

    • Hej Tine

      Hvor er det dejligt at høre, – det er virkelig også en fantastisk skøn ret
      Olien køber jeg oftest i Dalgaard (et større Meny supermarked), der har de den altid, – ellers ved jeg den kan bestilles på nettet
      Andre trøffelolier kan også bruges, men denne har virkelig bare en skøn smag og aroma, – virkelig en favorit:)

      Rigtig god fornøjelse

      Mange hilsner
      Dianna

  2. Hej, hvor kan du anbefale at købe trøffelolien ?

    Tak og vh Tina

    • Hej Tina

      Altså min favorit er uden tvivl den fra La Tourangelle, – den kan købes i Magasin eller på nettet:) bl.a. på hverdag.dk
      Den smager fantastisk og har ikke, som nogle af de andre trøffelolier, nogen form for syntetisk smag eller aroma, – bare god trøffel:)

      God fornøjelse:)

      De bedste hilsner
      Dianna

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*