Enkelt og lækker pasta i skøn hvidvinssauce med masser af smag fra hvidløg, chili og citron, serveret med lækre grillet jomfruhummer.
Retten er super nem at gå til, er hurtig at lave (beregn optænding hvis de skal grilles over kul), og er et rigtig hyggemåltid. Vi satte hele skålen med jomfruhummer på bordet, og så var det ellers bare at pille kødet ud og vende det i hver mundfuld pasta, mums.
Pasta med jomfruhummer, hvidvin og urter
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
Pasta
- 400 g pasta
- 100 g
smør
- 8 fed
hvidløg, fintrevet
- 1
chili, finthakket (uden kerner)
- 1
citron, fintrevet skal heraf
- 2 dl
hvidvin
- 2 dl
grøntsags boullion
- 2 håndfulde
bredbladet persille, finthakket
-
Salt og peber, - gerne citronpeber
-
Fintrevet parmesan og bredbladet timian til toppen
Jomfruhummer
- 1 1/2 kg jomfruhummer, - det gør intet hvis de er små
- 1 1/2 dl
god olivenolie
- 1 håndfuld
bredbladet persille, finthakket
- 1/2
rød chili, finthakket (evt. uden kerner hvis den i forvejen er meget stærk)
- 5 fed
hvidløg, fintrevet
- 1/2
citron, saft og fintrevet skal heraf
-
Salt og peber
Sådan gør du
Jomfruhummer
- Bland ingredienserne til marinaden og smag til med salt og peber.
- Læg et snit langs "maven" på jomfruhummerne, uden at skære den igennem, og fjern tarmen med en pincet. Er man ligeglad med denne lader man den blot sidde.
- Læg jomfruhummerne i et fad og overhæld med marinaden, - lad dem trække i 20 min.
- Grill jomfruhummerne direkte på grillen i ca. 5-7 min., - vend dem undervejs. Grilles de på en stegeflade kan marinaden fint hældes med over, men grilles de på rist skal denne undlades da der ellers går ild i olien.
- Server de varme jomfruhummer med en lækker hvidvins pasta eller friske flutes og dressing.
Pasta
- Smelt smørret i en gryde ved middel varme og svits hvidløg og chili af et par minutter.
- Tilsæt citronskal, halvdelen af persillen og hvidvinen, og kog igennem ved jævn høj varme i 10 min.
- Tilsæt grøntsagsboullion og kog videre i 10 min. Smag til med salt og peber.
- Kog pastaen al dente, hæld vandet fra og vend den straks sammen med saucen samt den sidste halvdel af persillen.
- Server pastaen toppet med fintrevet parmesan timian kviste og en skål lækre grillet jomfruhummer.
Den smager godt! Børn og voksne var mætte og tilfredse.
Havde kun 500 gram jomfruhummer, men pastaen er så lækker i sig selv, at det ikke gjorde noget. Tænker man også fint kan lave den med rejer, hvis det er det fryseren har 🙂
Usædvanlig lækker ret.
Hej Ellen
Eeeeej fedt altså, – tusind tak for din besked:)
Kh Dianna